Kaip teigiama nutarimo projekte, patikslinus Rinkliavos dydžių sąrašą, siūloma nustatyti, kad už licencijos verstis didmenine prekyba su tabako gaminiais susijusiais gaminiais išdavimą būtų renkama 1158 eurai. Tuo metu už jos patikslinimą būtų renkama 53 eurai, o už licencijos verstis mažmenine prekyba su tabako gaminiais susijusiais gaminiais išdavimą siūloma rinkti 190 eurų rinkliavą.

Šiuo metu Rinkliavos dydžių sąraše nėra nustatytas rinkliavos dydis už naujai, nuo šių metų gegužės 1 dienos, Tabako kontrolės įstatymo pakeitimais įvestų licencijų verstis didmenine arba mažmenine prekyba su tabako gaminiais susijusiais gaminiais išdavimą ir patikslinimą, licencijos verstis tabako gaminių gamyba išdavimą ir patikslinimą.

Kaip patikslinama, Valstybinės atominės energetikos saugos inspekcijos (VATESI) buvo bendro rinkliavų dydžių įstatymo pakeitimo projekto rengėja, o pasiūlymus dėl tabako gaminių ir su jais susijusių rinkliavų keitimus parengė ir Vyriausybei bendru sujungto projekto pakeitimu pateikė Lietuvos Respublikos ekonomikos ir inovacijų ministerija suderinusi su Narkotikų, tabako ir alkoholio kontrolės departamentu ir kitomis įstaigomis.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)