Antradienį pranešta, kad prokuratūra vertina, kad reikėtų ginti viešąjį interesą dėl to, kad „Ignitis grupės“ vadovams buvo skirti akcijų priedai, kurie nominalia verte siektų virš 200 tūkst. eurų

„Kaip žmogus, kuris kažkada uždavė klausimą ta tema buvusiam Ekonomikos ir inovacijų ministrui ir komitete svarstė siūlymą, kad nebūtų bent jau šiuo metu numatytos tokios galimybės valstybės valdomoms akcinėms bendrovėms, tai aš tik taip ir galiu tą situaciją vertinti. Jūs žinote, kad tie sprendimai buvo priimti anksčiau“, – kalbėjo I. Šimonytė.

Ji laikėsi nuomonės, kad interpretacijų dėl įstatymo negali būti.

„Žinau, kad yra teisininkų interpretacijų skirtingų dėl to, kas yra parašyta įstatyme. Yra tokių nuomonių, kad įstatymo redakcija tarsi ir neriboja tokios galimybės. Bet na mano vertinimu, įstatymų leidėjo valia buvo tokia, kad bent jau šiame etape opcionų galimybės valstybės kontroliuojamose akcinėse bendrovėse nebūtų“, – patikina premjerė.

Dėl abejonių, kad „Ignitis grupės“ vadovams skiriami akcijų priedai gali neatitikti įstatymo, trečiadienį Seimo Biudžeto ir finansų komitetas (BFK) rekomendavo stabdyti akcijų suteikimo darbuotojams ir vadovams praktiką valstybės ir savivaldybių valdomose įmonėse. BFK rekomendavo Finansų ir Energetikos ministerijoms užtikrinti, kad valstybės kontroliuojamose bendrovėse nebūtų pasirašinėjamos naujos sutartys dėl akcijų suteikimo.

„Man atrodo būtų geriau, kad kažkokių abejonių, susijusių su įstatymo nuostatomis neliktų, ir jei kažkam kyla abejonių dėl to, kas parašyta įstatyme, tai įstatymo nuostatos turėtų būti atitinkamai patikslintos“, – patikino I. Šimonytė.

Praėjusioje Seimo kadencijoje būtent I. Šimonytės vadovauto Audito komiteto iniciatyva Akcinių bendrovių įstatyme atsirado nuostata, kuri akcijų teikimą apibrėžė tik privačių bendrovių vadovams ar darbuotojams, o valstybės ir savivaldybių valdomoms įmonėms jos nenumatė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (56)