Didžiosios Britanijos prekybos rūmai Vokietijoje, padedami konsultavimo įmonės KPMG, atliko savo narių apklausą. Jos rezultatai rodo, kad šeštadalis apklaustų bendrovių visiškai nutraukė verslo ryšius su Didžiąja Britanija.

Kitos apklaustos įmonės nurodė po „Brexito“ turėjusios pritaikyti savo tiekimo grandines naujoms, sudėtingesnėms muitinės taisyklėms ir kitoms nuostatoms.

Maždaug penktadalis apklaustų įmonių teigė pakeisiančios savo tiekėjus. 13 proc. respondentų nurodė ketinantys naudotis vietinių tiekėjų paslaugomis.

Pusė apklausoje dalyvavusių Vokietijoje ir Didžiojoje Britanijoje veikiančių bendrovių teigė, kad sumažėjo jų pardavimai. Viena iš keturių kompanijų įvardijo smarkų pardavimų sumažėjimą.

Apklausos rezultatai pateikia „aiškų pavojaus signalą“, teigė prekybos rūmų vadovas Michaelas Schmidtas. Pasak jo, rezultatai rodo, kad dvišalėje Didžiosios Britanijos ir ES prekyboje liko neišspręstų problemų.

Didžioji Britanija užbaigė išstojimo iš ES bendrosios rinkos ir muitų sąjungos procesą praėjusių metų pabaigoje. Pagal paskutinę minutę pasirašytą prekybos sutartį didžiajai daugumai prekių netaikomi papildomi muitai.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)