Į atnaujintą investicijų planą įtraukta daugiau nei 1 mlrd. JAV dolerių, kurie bus skirti naujo miestelio ir inžinerijos centro Šiaurės Karolinos valstijoje statybai.

„Apple“ taip pat planuoja investuoti „keliasdešimt milijardų dolerių į naujos kartos silicio tyrimus ir 5G inovacijas devyniose JAV valstijose“, sakoma pranešime.

Kalifornijos technologijų milžinė teigė padidinusi savo 2018 metų tikslą, numačiusį 350 mlrd. JAV dolerių investicijas JAV, kai Kongresas priėmė įstatymą, mažinantį mokesčius už repatrijuotą pelną amerikiečių įmonėms.

„Šią atsigavimo ir atsikūrimo akimirką „Apple“ padvigubino savo įsipareigojimus siekti naujovių ir užtikrinti gamybą JAV, kad naujos kartos investicijos pasiektų bendruomenes visose 50 valstijų“, – kalbėjo „Apple“ vadovas Timas Cookas.

„Mes kuriame darbo vietas pažangiausiose srityse – nuo 5G ir silicio inžinerijos iki dirbtinio intelekto – investuodami į naujos kartos naujovišką verslą ir į visus savo darbus, siekdami ekologiškesnės ir teisingesnės ateities“, – pridūrė jis.

Naujiena paskelbta tuo metu, kai „Apple“ ir kitos technologijų milžinės sulaukia vis griežtesnio reguliuotojų dėmesio dėl didėjančio dominavimo svarbiame ekonomikos sektoriuje, kuris sparčiai plėtėsi pandemijos metu.

Didžiosios technologijų įmonės taip pat susiduria su mokesčių reformomis tiek JAV, tiek visame pasaulyje.

„Apple“ teigimu, ji yra „didžiausia mokesčių mokėtoja JAV“ ir per pastaruosius penkerius metus sumokėjo beveik 45 mlrd. JAV dolerių pelno mokesčių šalyje.

Bendrovė teigė vykdanti savo 2018 metais užsibrėžtą tikslą iki 2023 metų sukurti 20 tūkst. naujų darbo vietų JAV, o dar 20 tūkst. darbo vietų tikisi sukurti per kitus penkerius metus.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)