Bene pusmetį turėję sportuoti namuose, klientai vėl gali sugrįžti į treniruočių sales. Ištikimiausi sveikuoliai jau nuo pat ankstyvo ryto laukė galimybės pagaliau įžengti į sporto erdves.

„Namie nėra tokių sąlygų sportuoti, oras dar nėra toks geras, tai smagu pajudėti“, – kalbėjo vienas klientų.

„Jau laukiau keturis mėnesius, daugiau gal net“, – teigė kitas

„Jie seniai galėjo būti atidaryti, nes, kaip matot, žmonės sportuoja ir vienas kitam netrukdo, ir visų saugos priemonių yra laikomasi“, – pasakojo trečias vyras.

Sveikatingumo klubų atstovas tikina – pasibaigus karantinui dalis verslininkų jau neatvers sporto klubų durų.

„Aš sakyčiau, kad atsidarė šiandien dienai daugiau kaip pusė klubų, o iš neatsidariusių dalis jau neatsidarys niekada, bet dalis tiesiog laukia, vertina situaciją, laukia arba ribojimų laisvinimo, arba atsižvelgia į tai, kad šiuo metu yra ne sezonas ir galvoja galbūt atsidaryti rudenį“, – komentavo „Impuls“ ir „Lemon Gym“ sporto klubų vadovas Vidmantas Šiugždinis.

Pasak pašnekovo, dėl griežtų ribojimų, žmonių skaičius klubuose sumažės ne mažiau kaip 3 kartus.

„Grupinių treniruočių apribojimai – 5 klientai su vienu treneriu, vėlgi, salės yra erdvios, yra vietos, yra ventiliacija, aš manau, kad tai būtų galima daryti ir šiek tiek didesniais plotais ir galėtų sportuoti, pavyzdžiui, 10 žmonių“, – teigė „Impuls“ ir „Lemon Gym“ sporto klubų vadovas Vidmantas Šiugždinis.

Sveikatingumo klubų veiklą smarkiai apriboja ir draudimas atidaryti baseinų ir pirčių erdves.

„Baseinų paslaugomis dažniausiai naudojasi vyresni žmonės, senjorai, kurie būtent tokią sporto sritį propaguoja, taip pat labai daug vaikų plaukia, žmonės su viršsvoriu – jiems yra rekomenduojama naudoti plaukimą, kaip savo sportą, kadangi tai mažai apkrauna sąnarius. Iš tikrųjų yra daug žmonių, kurie būtent užsiima plaukimu ir jie neturėtų būti diskriminuojami“, – sako V. Šiugždinis.

„Oi, labai labai, daugiau, kad būtų.. Kada, nežinau.. Man atrodo niekada neatidarys“, – tolimesnį atvėrimą komentavo viena klienčių.

„Baseinas – tai yra didžiulė sveikata, yra sportas visiems raumenims, tai aš manyčiau, kad Vyriausybė artimiausiu metu turėtų priimti sprendimą ir leisti žmonėm“, – teigė kitas klientas.

„Labai gera nueiti į pirtį, manau, kad visiškai nėra logikos. Čia irgi labai daug žmonių, palyginus, baseinų irgi didelė zona. Pirty ypač – iškaitina visą, jokių problemų nematau, turėtų atidaryti kuo greičiau“, – nuomonę išsakė kitas vyras.

Sporto klubų vadovas turi ir gerų žinių klientams – sportuoti taps pigiau.

„Šiuo metu esame ne sezone, tai kainos labiau linkusios bus mažėti artimiausiu metu, taip, kad, pasiūlymai sporto klubuose bus geri, kviečiame žmones sugrįžti ir gerinti savo sveikatą“, – teigia V. Šiugždinis.

Sporto klubuose vienam žmogui, įskaitant darbuotojus, turi tekti bent 20 kv. metrų ploto. Grupinėse treniruotėse gali dalyvauti ne daugiau kaip penki žmonės, neįskaitant trenerių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (41)