Kaip per „Nasdaq Vilniaus biržą“ pranešė bendrovė, bendros pajamos sudarė 99,7 mln. eurų ir, palyginti su 2020 metų trijų mėnesių pajamomis (92,1 mln. eurų), padidėjo 8,2 proc.

EBITDA (pelnas prieš palūkanas, mokesčius, nusidėvėjimą bei amortizaciją), palyginti su tuo pačiu praėjusių metų laikotarpiu, padidėjo 6,1 proc., iki 34,8 mln. eurų.

Laisvieji pinigų srautai sudarė 22,4 mln. eurų ir, palyginti su 2020 metų trijų mėnesių laisvaisiais pinigų srautais (23,3 mln. eurų), dėl išaugusių investicijų sumažėjo 3,8 proc.

„Praėjusių metų lapkritį dėl COVID–19 viruso įvestas antrasis karantinas Lietuvoje galiojo ir 2021 metų pradžioje. Dirbo ne visi mūsų klientų aptarnavimo salonai, o veikiantys teikė tik būtinąsias paslaugas, kurių negalima suteikti nuotoliniu būdu. Pardavimas elektroninėje erdvėje ir nuotolinis klientų aptarnavimas karantino metu tapo itin svarbūs.

Neveikiantys salonai turėjo įtakos mobiliųjų prietaisų pardavimui, dėl kelionių ribojimo mažėjo pajamos iš tarptinklinio ryšio paslaugų“, – nurodoma pranešime.

Pasak bendrovės, dėl didesnių pajamų ir veiklos sąnaudų kontrolės 2021 metų pirmo pusmečio veiklos rezultatai yra geresni nei prieš metus. Be to, pirmą ketvirtį pardavus biurų pastatą Kaune, buvo gauta 1,2 mln. eurų vienkartinio pelno iš turto pardavimo.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)