Darbuotojai bus testuojami kiekvieną savaitę

„Esame pilnai pasiruošę atverti sveikatingumo klubus, užtikrindami klientų ir darbuotojų saugumo reikalavimus bei rekomendacijas. Klubų patalpose įgyvendinome daug priemonių, skirtų lankytojams priminti apie saugius atstumus, nuolatinį higienos laikymąsi“, – komentuoja „Impuls“ ir „Lemon“ vadovas Vidmantas Šiugždinis.

Jis papildo, kad daugelis saugumo priemonių jau buvo įgyvendintos ir po pirmo karantino, o kai kurios, atsižvelgiant į dabartinius įsipareigojimus, tik dar labiau sustiprintos.

„Nors oficialaus reikalavimo reguliariai testuoti sporto klubų darbuotojus nėra, mes nutarėme, kad darbuotojai ir treneriai pradės darbą tik atlikę COVID-19 testą ir toliau veiklos metu, kas savaitę, testuosime darbuotojus, jeigu jie bus nepersirgę ar nepaskiepyti.

Bent jau pirminiame veiklos etape tą užtikriname. Taip pat nuo šiol apie saugius tarpusavio atstumus bei reikalingas higienos priemones dar aiškiau signalizuos specialūs jau įrengti stendai ir kiti ryškūs žymėjimai“, – sako V. Šiugždinis.

Lankytojų skaičiaus ribojimas, dezinfekcija ir saugūs atstumai

Kaip rašoma pranešime, sveikatingumo klubai „Impuls“ ir „Lemon“, siekdami užtikrinti visus saugumo reikalavimus, klubuose jau pritvirtino ar papildomai išstatė ryškius ženklus, signalizuojančius apie būtinumą laikytis tarpusavio atstumų.

Tiek individualiam, tiek sportavimui mažoje grupėje iki 5 asmenų, skiriama iki 20 kv. metrų erdvė vienam asmeniui ir išlaikomas ne mažesnis kaip 2 metrų tarpusavio atstumas. Klubų užimtumą klientai galės sekti internete ar mobiliojoje programėlėje.

„Grupinės treniruotės kol kas mūsų sporto klubuose nevyks. Tikimės, greitu metu bus leista organizuoti didesnes nei 5 asmenų treniruotes, tuomet ir vėl galėsime klientams pasiūlyti visą spektrą užsiėmimų. Tačiau mėgėjų sportuoti drauge tikrai nepaliekame vienų. Užtikrinant visus saugumo reikalavimus, lankytojai tiek lauke, tiek klubų viduje galės su treneriu sportuoti mažose grupelėse iki 5 asmenų.

Taip pat visuose didžiuosiuose Lietuvos miestuose organizuojame lauko treniruotes, kuriose gali dalyvauti iki 10 žmonių. Tikimės, kad užtikrindami visas saugumo priemones ir, žinoma, nuolat stebėdami situaciją, po truputį galėsime grįžti į vėžes, prisidėti prie žmonių fizinės bei emocinės sveikatos gerinimo ir atverti daugiau paslaugų“, – pažymi V. Šiugždinis.

Visuose klubuose ir toliau bus laikomasi nustatytų higienos reikalavimų bei rekomendacijų:

  • Siekiant užtikrinti saugias sąlygas sportuoti bei dirbti, patalpos ir įranga bus reguliariai dezinfekuojami.
  • Kas valandą registratūros darbuotojai dezinfekuos praėjimo kontrolės įrangą bei kitus dažniausiai liečiamus paviršius (durų rankenas ir kita).
  • Klientams suteikiamos priemonės savarankiškai rankų ir įrangos dezinfekavimui. Prašoma klientų, kad tiek prieš, tiek po inventoriaus naudojimo, jį dezinfekuotų, taip pat tiestų ant kilimėlių bei įrangos rankšluosčius ir, žinoma, nepamirštų saugaus tarpusavio atstumo. Apie tai nuolat primins stenduose pateikta informacija.
  • Asmeniniai treneriai, vesdami treniruotes, privalės dėvėti apsauginę veido kaukę, o klientai jas turės dėvėti bendrose patalpose, kai nesportuoja.
  • Temperatūra darbuotojams bus matuojama kas 3 val.
  • Sporto klubai ir toliau garantuoja geresnę oro kokybę treniruočių vietose. Švaraus oro cirkuliacija užtikrinama padidintais vėdinimo pajėgumais.
  • „Impuls“ klubus lankantiems vaikams bus matuojama kūno temperatūra. Tam „Impuls“ klubuose įrengti automatiniai temperatūros nuskaitymo įrenginiai, kurie leidžia nustatyti temperatūrą per pusę sekundės.
  • Registratūrose įrengtos apsauginės sienelės bei dėvimos kaukės.
  • Garantuojamas lankytojų skaičiaus ribojimas persirengimo patalpose ir dušuose, užtikrinant minimalų 2 metrų atstumą tarp lankytojų.
  • Dezinfekcinės rūko mašinos klubuose bus naudojamos reguliariai.


Jeigu pats lankytojas sužinos, kad užsikrėtęs lankėsi sveikatingumo klube, arba iš Nacionalinio visuomenės sveikatos centro bus gautas pranešimas, jog tam tikrame sporto klube lankėsi COVID-19 užsikrėtęs žmogus, yra pasiruošta nedelsiant reaguoti. Neatidėliotinai būtų informuojami visi klientai, kurie galėjo turėti kontaktą su užsikrėtusiuoju, o atitinkamo sveikatingumo klubo patalpos papildomai valomos bei dezinfekuojamos.

Nepradės veikti baseinų zonos

Vyriausybei paskelbus apie sporto klubų atidarymą, tik po kurio laiko paaiškėjo, kad tam tikros sporto klubų veiklos negali būti atvertos. Pirmiausia tai – baseinų ir pirčių zonos.

„Ilgai bandėme aiškintis dėl baseinų veiklos reglamentavimo, galvojome, kad tai tik techninė klaida ir nesusipratimas. Esame labai nusivylę dėl tokio Vyriausybės sprendimo“, – teigia V. Šiugždinis.

Anot jo, baseinų zonos sulaukdavo daugiausia lankytojų, sportuojančių būtent jose, o plaukimas yra viena naudingiausių sporto rūšių, vystanti daug raumenų grupių, mažai apkraunanti sąnarius bei tinkama žmonėms su viršsvoriu.

„Yra daugybė tyrimų, parodančių, kad baseino zonose dėl papildomos dezinfekcijos yra dar mažesnė tikimybė užsikrėsti infekcinėmis ligomis, tad šios sveikatingumo rūšies eliminavimas iš galimų veiklų sąrašo yra dalies sportuojančiųjų diskriminacija. Juo labiau, kad mokymas plaukti kaip švietimo dalis yra leidžiamas mokyklose esančiuose baseinuose – tai paradoksas, žinant, kad didžioji dalis moksleivių į mokyklas Lietuvoje kol kas negrįžo.

Tikimės, kad jau kitos savaitės Vyriausybės posėdyje ši apmaudi klaida bus ištaisyta ir plaukikai Lietuvoje galės sportuoti sau tinkamu būdu, o pusę metų negalintys dirbti treneriai gaus galimybę užsidirbti“, – komentuoja „Impuls“ vadovas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (55)