Vilniaus apskr. vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos ekonominių nusikaltimų tyrimo valdybos pareigūnai, bendradarbiaudami su Vilniaus apskrities Valstybine maisto ir veterinarijos tarnyba, ikiteisminį tyrimą pradėjo gavę pirminius duomenis apie tai, kad iš Lenkijos Respublikos atvežtais vaisiais ir daržovėmis sostinėje prekiaujančios įmonės akcininkas ir direktorius galimai neįtraukia į įmonės buhalterinę apskaitą didžiosios dalies bendrovės gaunamų pajamų.

Po ilgalaikio neviešo tyrimo, kuriam vadovauja Vilniaus apygardos prokuratūros Antrojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokuroras, pareigūnai nustatė, kad įmonės vadovas, pasitelkęs dar vieną įmonės darbuotoją, veiklą galimai organizavo taip, kad iš Lenkijos atvežamos prekės būtų parduodamos Lietuvoje be privalomos apskaitos ir dokumentų. Tokiu būdu, kaip įtariama, buvo klastojama buhalterinė apskaita, nuslepiami tikrieji pirktų bei parduotų prekių kiekiai, įmonės gautos pajamos ir nesumokami mokesčiai valstybei.

Iš Lenkijos atvežtais vaisiais ir daržovėmis prekiavusi įmonė pakliuvo į policijos akiratį

Praėjusią savaitę atlikus kratas įmonės patalpose, transporto priemonėse bei įtariamojo gyvenamojoje vietoje, buvo rasti tyrimui reikšmingi dokumentai, daiktai bei grynieji pinigai įvairia valiuta. Bendra rastų pinigų suma – 87 000 eurų. Jų kilmės teisėtumas bei valstybei galimai padaryta žala bus nustatyta ikiteisminio tyrimo metu.

Kratos metu taip pat buvo rasti ir nelegaliai laikyti šaunamieji ginklai.

Iš Lenkijos atvežtais vaisiais ir daržovėmis prekiavusi įmonė pakliuvo į policijos akiratį

Prokuroro nutarimais įtariamajam apribotos nuosavybės teisės į visas rastas pinigines lėšas bei kitą jam asmeniškai bei įmonei priklausantį turtą. Taip pat paskirtos kardomosios priemonės: draudimas išvykti bei asmens dokumentų paėmimas.

Įmonės vadovas įtariamas padaręs nusikalstamas veikas, už kurias Lietuvos Respublikos baudžiamajame kodekse numatyta iki 8 metų laisvės atėmimo bausmė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (56)