Šiuo metu valstybė, kaupiantiesiems antros pakopos pensijų fonduose, kas mėnesį perveda 1,5 procento vidutinio darbo užmokesčio paskatą.

G. Skaistė patikina, kad ši lengvata mokesčių darbo grupėje nėra peržiūrima: „Tarp pasiūlymų, II pakopos svarstymuose nėra“.

Nerimas dėl antros pakopos pensijų fondų lengvatų buvo pasėtos vasario pabaigoje, pristačius mokesčių lengvatų peržiūrą. Tuomet Finansų ministerija išskyrė 6 mokesčių sistemos peržiūros kryptis, tarp kurių yra ir investavimo ir ilgalaikio taupymo instrumentų modelis. Anksčiau ministrė spaudos konferencijoje neatmetė galimybės, kad bus panaikintos valstybės paskatos kaupti antroje ir trečioje pensijų pakopose.

„Kita sektorinė diskusija yra apskritai apie ilgalaikio taupymo skatinimą ir investavimo skatinimą. Tai, apie ką mes diskutuosime, yra labiau trečios pakopos lengvatos, ir gyvybės draudimo lengvatos, ir investicinė sąskaita“, – trečiadienį žiniasklaidai sakė G. Skaistė.

Ji nesukonkretino, ar lengvatos gali būti naikinamos: „Tai aptarimas, matysime“.

Ministrė paaiškina, kad sprendimai priklausys nuo diskusijų darbo grupėje ir joje iškeltų argumentų.

„Mes žiūrime, ką pasiūlė suinteresuotos institucijos, tame tarpe, ką siūlė Finansų ministerija, Valstybinė mokesčių inspekcija, Lietuvos bankas, ir visi tie, kurie dalyvauja mokesčių darbo grupėje. (…) Aš irgi ne viską žinau, ten pasakoma dalykų, kurie gali pakreipti nuomonę į vieną ar kitą pusę, ir padėti apsispręsti.

Manau, kad rudeniop tas atsakymas bus. Bet reikia matyti bendrą vaizdą: ir investicinės sąskaitos, ir kitų taupymo instrumentų – kas jais naudojasi, kokios jų pajamos, ar tai yra nukreipta į tas grupes, kurioms reikia skatinimo. Reikia matyti didelį paveikslą ir galėsime priimti sprendimus“, – žurnalistams kalbėjo G. Skaistė.

Minsitrė patikino, kad šiuo metu nėra ir jokių siūlymų leisti pensijų fondų dalyviams atsiimti pensijų fonduose kaupiamas lėšas, kaip tai buvo šiemet padaryta Estijoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)