Jau skelbta, kad Europos Komisija žaliojoje knygoje dėl senėjimo Lietuvai rekomenduoja iki 2040 m. darbingą amžių ilginti iki 72 metų.

„Tokių planų Vyriausybė tikrai neturi. Girdime tas diskusijas, kad demografinė situacija valstybėse keičiasi. Iššūkių gali kilti ateityje, tačiau tie sprendimai tikrai yra labai sunkūs, ir, man atrodo, kalbėti kažkokius nepamatuotus dalykus, kad mes prie to eisime artimiausiu metu, tai to tikrai nebus“, – patikino G. Skaistė.

Paklausta, kokias alternatyvas turės Lietuva jos visuomenei senėjant, G. Skaistė paaiškino, kad reikalinga plati diskusija.

„Visą laiką galima svarstyti ir žiūrėti, pirmiausia, kokia yra situacija darbo rinkoje, kaip kyla darbo užmokesčio fondas, nes tai yra taip pat susiję – kuo daugiau žmonės uždirba, tuo daugiau sumoka įmokų „Sodrai, ne tik, kiek žmonių dirba.

Taip pat galima kalbėti apie tam tikrus imigracinius procesus, kiek jie gali paveikti mūsų darbo rinką ir sumokamas socialinio draudimo įmokas. Tai čia yra plati diskusija, kur reikės platesnio vertinimo“, – sako ministrė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (187)