R. Budbergytės žodžiais, Seimo nariams nėra aišku, koks galutinis dokumentas bus teikiamas Europos Komisijai (EK) balandžio pabaigoje.

„Situacija išties neramina. Iki šiol slepiami arba yra neprieinami konkretūs šio milžiniškos vertės plano projektai. Finansų ministrė Gintarė Skaistė padarė didžiulę klaidą plano rengimą nuslėpdama ir jo neviešindama, nesitardama su savivaldybėmis, Seimo komitetais ir taip toliau. Išvis nėra aišku, koks galutinis dokumentas bus teikiamas EK“, – sako Seimo narė.

Socialdemokratė mano, kad į susiklosčiusią situaciją dėmesį turėtų atkreipti premjerė Ingrida Šimonytė.

„Tikrai nėra normalu, kai vieną savaitę ministrė G. Skaistė visiems aiškina, kad neviešinti plano prašė EK, po to EK atstovai visa tai paneigia, vėliau ministrė šneka vėl kitaip. Mes kalbame apie 2,2 mlrd. eurų žmonėms ir sektoriams, kurie nukentėjo nuo pandemijos. Čia pernelyg rimta, kad premjerė I. Šimonytė stovėtų nuošalyje“, – vertina R. Budbergytė.

Buvusios finansų ministrės teigimu, 178 lapų plano projekte, su kuriuo ji susipažino, yra daug neatsakytų klausimų.

„Perskaičius šį dokumentą – įspūdis slogus. Vardijama daugybė projektų, kurie, tikėtina, seniai gulėjo stalčiuose, tik visa tai apkaišiota nauja retorika. Daug visokių seklių ir nuvalkiotų frazių, kaip viską „žalinsim“, „skaitmeninsim“ ir panašiai. Plane, kurį turiu, yra, pavyzdžiui, viena priemonė, kuris parengta vasario mėn. Vadinasi, buvo slepiama, visa tai ištraukta tik balandžio 15 d.“, – svarsto parlamentarė.

Primenama, kad praėjusį penktadienį finansų ministrė G. Skaistė teigė, kad neviešinti 2 milijardų eurų ekonomikos gaivinimo plano prašė Europos Komisija.

„Integruoto plano pristatymas buvo derintas su Europos Komisija ir iš jų buvo prašymas nepristatyti integruoto plano tol, kol nėra konkretaus suderinimo dėl visų reformų“, – balandžio 16 dieną kalbėjo ministrė.

Šį pirmadienį ministrė dar kartą pakartojo, kodėl išleisti Europos milijardus planavo neviešai. „Mano nuomone, paviešinti reformas, kurios plačia apimtimi turės keistis, gal nėra visai korektiška“, – tada teigė G. Skaistė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (68)