Per pirmąjį šių metų ketvirtį e. varžytinių ir aukcionų portale paskelbta daugiau nei 2,7 tūkst. varžytinių ir aukcionų, iš jų įvyko 783, arba beveik 60 proc. daugiau nei praeitais metais, kai sausio – kovo mėnesiais įvyko kiek daugiau nei 500 sandorių. Per pirmus tris šių metų mėnesius realizuotą turto už daugiau nei 30,5 mln. eurų, arba dešimtadaliu mažiau nei 2020 m. pirmąjį ketvirtį (34 mln. eurų).

Antstolių skelbtose varžytynėse šiemet parduota turto už beveik 7 mln. eurų, didžiąją dalį sudarė parduoti NT objektai. Nemokumo administratorių varžytynėse pirmąjį šių metų ketvirtį realizuota turto už daugiau kaip 4 mln. eurų, savivaldybių aukcionuose – už 7,1 mln. eurų, kitų institucijų aukcionuose – už 8,3 mln. eurų. Pirmąjį ketvirtį taip pat įvyko Turto banko organizuoti aukcionai už 4,1 mln. eurų.

Raštinė Palangoje

Tarp brangesnių parduotų objektų šiemet atsidūrė Turto banko už 755 tūkst. realizuotas raštinės pastatas Palangoje bei už 600 tūkst. nemokumo administratorių varžytinėse parduotas kepimo cechas Tauragėje. Iš savivaldybių išsiskyrė Druskininkų savivaldybė, aukcione už 454 tūkst. pardavusi miško apsuptyje, K. Dineikos sveikatingumo parke esantį poilsio paskirties pastatą. Antstoliai už daugiau kaip 100 tūkst. eurų pardavė Vilniuje esančias viešbučio patalpas.

Kepimo cechas Tauragėje

Varžytynių ir aukcionų internete paslaugą Registrų centras teikia nuo 2013 metų. Nuo elektroninės paslaugos sukūrimo įvyko apie 20 tūkst. varžytynių ir aukcionų, kuriuose turto parduota už maždaug 630 mln. eurų. Vien tik per 2020 metus buvo paskelbta daugiau kaip 12 tūkst. e. aukcionų ir varžytynių, o bendra parduoto turto vertė viršijo 110 mln. eurų.

E. varžytynių ir aukcionų informacinė sistema leidžia gyventojams ir verslo subjektams nuotoliniu būdu dalyvauti antstolių ir nemokumo administratorių vykdomose elektroninėse varžytynėse ir valstybės bei savivaldybių turto pardavimo elektroniniuose aukcionuose. Besinaudojantys sukurtomis elektroninėmis paslaugomis gali aktyviai dalyvauti varžytynėse bei aukcionuose patirdami mažiausias sąnaudas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)