Jeigu Seimas pritartų, nereiktų mokėti už tuos objektus, kuriais nesinaudojama ir kuriuose atliekų nėra, pvz., niekas negyvena, savininkai emigravę ir pan.

Už tokį Seimo Biudžeto ir finansų komiteto pirmininko pavaduotojo Algirdo Butkevičiaus ketvirtadienį pateiktą projektą po pateikimo balsavo 58 Seimo nariai, prieš buvo 4, susilaikė 48 parlamentarai.

Pasak parlamentaro, projektą parengti paskatino gyventojų skundai dėl privalomo rinkliavos už komunalinių atliekų tvarkymą mokėjimo, nors paslauga nesinaudojama.

Mišrioje Seimo narių grupėje dirbantis parlamentaras A. Butkevičius sako, kad šiuo projektu nuo rinkliavos siūloma atleisti tik visiškai nenaudojamo turto savininkus.

Esama komunalinių atliekų tvarkymo paslaugų kainodara neatitinka, A. Butkevičiaus nuomone, mažiausiai dviejų Atliekų tvarkymo įstatyme įtvirtintų kainodaros principų – proporcingumo ir „teršėjas moka“. Jo nuomone, priėmus teikiamą projektą, rinkliavos už atliekų tvarkymą nustatymas taptų teisingesnis, už paslaugą nebeturėtų mokėti tie, kurie ja nesinaudoja.

Šiuo metu išimčių tiems savininkams, kurie nesinaudoja turimu gyvenamuoju būstu, nėra nustatyta – jie bet kokiu atveju turi mokėti pastoviąją įmokos dalį.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (27)