„Pirmas įspūdis, kad yra galimybė pradėti veikti, tikriausiai, didžiausias lūkestis. Ir verslas, kada ėjo su savo pasiūlymais, jis siūlė visus variantus, pradedant nuo ploto ribojimų baigiant darbo laiko ribojimu. Bet esminis dalykas, kurio prašė, tai yra galimybės saugiai dirbti“, – BNS ketvirtadienį sakė Andrius Romanovskis.

"Tai iš principo, Vyriausybė išgirdo tą prašymą ir tai, tikriausiai, svarbiausia naujiena arba ta labiausiai laukta naujiena", – pridūrė jis.

Pasak konfederacijos prezidento, verslui labai svarbus kuo ankstesnis aiškumas dėl tolesnių veiksmų, nes, tarkime, prekyboje, maitinimo sektoriuje, dalis įmonių susiduria su produkcijos pasiūlos trūkumu, kyla ir iššūkių susigrąžinant darbuotojus iš prastovų.

„Kuo ankstesnis aiškumas yra svarbus faktorius, nes kai kurios įmonės, su kuriomis kalbėjausi, joms yra iššūkis, jeigu staiga reikėtų anksčiau pradėti (veiklą – BNS), nors jos labai nori, bet pats pasiruošimas irgi kainuoja ir laiką, ir pinigus“, – kalbėjo LVK prezidentas.

Vyriausybė ketvirtadienį leido nuo balandžio 19 dienos, pirmadienio, atverti visas parduotuves prekybos centruose, o nuo gegužės 3 dienos – ir turgavietėse ir kitose viešose prekybos vietose, tačiau jos kol kas negalės veikti šeštadieniais ir sekmadieniais.

Visose vėl atidaromose prekybos vietose vienam žmogui turi tekti ne mažiau kaip 50 kv. metrų viso prekybos centro ploto arba vienu metu galės būti aptarnaujamas tik vienas žmogus.

Šiuo metu prekybos centruose gali veikti tik būtinųjų prekių – maisto, farmacijos, optikos ir veterinarijos – parduotuvės, taip pat turinčios atskirą įėjimą iš lauko, o kitos gali veikti tik kaip prekių atsiėmimo punktai.

A. Romanovskis: pagalbos paketas – antroji geroji žinia

Ministrų kabinetas ketvirtadienį patvirtino ir 120 mln. eurų vertės pagalbos labiausiai nukentėjusioms įmonėms paketą, kad įmonės kuo greičiau galėtų teikti paraiškas.

A. Romanovskis sako, kad dabar įsiklausyta į daugelį verslo pastabų.

„Tai iš pirmo žvilgsnio, tas, kas yra, jau labai seniai laukta, nes apie šitą antrąjį paketą dar buvo kalba sausio mėnesį. Jos esminis privalumas, tai yra, fiksuotų kaštų kompensavimo mechanizmas, kur įmonės gali gauti“, – sakė konfederacijos prezidentas.

Vis dėlto jis pabrėžė, kad svarbu pasimokyti iš ankstesnių paramos skirstymo klaidų.

„Čia vėlgi klausimas, o iki kada įmonės tas kompensacijas gaus, kada tai pasieks. Ta prasme, jeigu bus pasimokyta iš tų klaidų ir sistema veiks greitai ir efektyviai, tai, tikriausiai, čia – antroji geroji žinia“, – sakė jis.

„O trečioji geroji žinia vakar buvo, kad Vyriausybė vis dėlto nusprendė pagal pirmąjį paketą dar papildomai išmokėti kompensacijų įmonėms. Tai irgi parodo, kad vis dėlto reaguoja ir įsiklauso į tas pastabas, arba į tuos apsiskaičiavimus“, – konstatavo A. Romanovskis.

Vyriausybė kovo pabaigoje padidino antrą pagalbos paketą 50 mln. eurų iki 120 mln. eurų. Šios lėšos buvo skirtos iš pirmojo pagalbos paketo, kurio vertė siekė 180 mln. eurų.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)