Prie protesto akcijos jau prisijungė daugybė privačių renginių atstovų: sodybų šeimininkai, atlikėjai, vestuvių planuotojos, dekoratoriai, fotografai, didžėjai, barmenai, šou pramogų tiekėjai ir visi kiti, susiję su privačiais renginiais.

Vienas iš šios iniciatyvos organizatorių renginių vedėjas Evaldas Venskutonis savo vaizdo įraše kalbėjo, kad jau daugiau nei 6 mėnesius privačių renginių verslas yra uždarytas dėl karantino.

„Aš privalau dirbti, nes mes esame visos Lietuvos privačių renginių verslo atstovai. Mes neprašome pinigų, neprašome pagalbos, mes netgi neprašome valstybės paramos. Viskas ko reikia, tai – „Mes privalome dirbti“. Mes galime dirbti saugiai, nes privačių švenčių dalyvių neigiamas testas gali būti geriausia dovana, nes aš auginu tris mažamečius berniukus, kuriuos mokau gyventi ne iš pašalpų, o užsidirbti pinigus patiems, nes renginių vedimas yra mūsų ir mano duona. Mes privalome dirbti“, – kalbėjo jis.

Evaldas Venskutonis

Kitas idėjos sumanytojas renginių vedėjas Dainius Palivonas tikino, kad privatūs renginiai yra saugūs: „Aš privalau dirbti, nes privatūs renginiai yra saugūs ir sąmoningi. Privatūs renginiai vyksta be pašalinių žmonių ir uždaroje erdvėje. Jau seniai laikas žmonėms bendrauti gyvai.“

Renginių vedėjas Tomas Grigaitis taip pat kreipėsi į visuomenę ir pažymėjo, kad atsakingos institucijos nereaguoja į renginių verslo atstovų prašymus.

„Gali kažkam atrodyti, kad mes tik šaukiam, kad norim dirbti, nekreipdami dėmesio į aplinkybes, o realybė yra tokia, jog išsiuntėm dešimtis laiškų su klausimais atsakingoms institucijoms ir negavome atsakymų. Planai, kaip saugiau dirbti privačiose šventėse, yra paruošti ir pristatyti seniai, bet į jokią diskusiją su mumis nesileidžiama.

Mes neturime aiškumo, nėra jokio mūsų verslo srities laisvinimo plano, jokių nustatytų kriterijų. Draudžiama ir tiek. Kiek, kaip iki kada bus draudžiama? Tyla. O mes norime žinoti, norime pasakyti klientams, kurie laukia, kuriems esame įsipareigoję. Būtų žymiai mažiau nepasitenkinimo, jeigu gautume atsakymus, koks mūsų likimas, ar yra kokie nors konkretūs planai, kokiomis pakopomis bus laisvinami privačių renginių apribojimai? Kokiais kriterijais remiantis, kada bus leidžiami privatūs renginiai 10; 20; 50 žmonių?

Nors, būkime atviri, vieną atsakymą į 100 klausimų gavau, buvo palinkėta supratingumo ir kantrybės! Kantrybės, Karlai, po 6 mėnesių kantriai laukiant nežinomybėje. Kantrybė ir supratingumas turi terminus. Buvome kantrūs, dabar mes norime aiškumo, planų ir veiksmų. Todėl šiandien mes jau šaukiam garsiai“, – rašė T. Grigaitis.

Tomas Grigaitis

Renginių vedėjas Remigijus Žiogas taip pat prisijungė prie protesto akcijos:

„Jeigu atvirai, tai tikrai jau neveikia tie koronos skaičiai per žinias, visi pavargo. Mokame saugotis, jau išmokom, turime grįžti į gyvenimą. Taip nebegalima. Korona niekur nedings. O gyventi reikia.

Jau 6 mėn. privačių renginių verslas uždarytas dėl karantino! Mes privalome dirbti!!!! Privatūs renginiai yra saugūs ir sąmoningi, tą mes įrodėme dirbdami 2020 metų sezoną. Mes esame atsakingi už savo, užsakovų ir kiekvieno šventės dalyvio sveikatą. Jau laikas bendrauti gyvai, kaip tai daro visos progresyvios šalys pasaulyje!“ – socialiniame tinkle „Facebook“ skelbė žinomas renginių vedėjas.

Vestuvių fotografė Ana Rosso be nuolatinio darbo – jau pusę metų: „Aš privalau dirbti! Mes privalome dirbti! Mūsų daug, bet apie mus niekas nepagalvoja. Vasarą mes uždirbame metams į priekį, ir jeigu šią vasarą mums neleis dirbti, dauguma iš mūsų tiesiog neišgyvens! Mes nenorime pašalpų! Mes norime savo darbo!“

Remigijus Žiogas

Prie pasisakančiųjų prisijungė ir atlikėjas Stanislavas Stavickis-Stano, kuris pusiau juokais, pusiau rimtai kreipėsi į visuomenę.

„1999 metais Klaipėdos delfinariume įgijau specialybę. Išmokau snukiu įmesti kamuolį į krepšį, peršokti dvigubą lanką, paploti pelekais ir užvesti visus žiūrovus, kad jie paplotų. Pasirodymo gale moku visus aptaškyti vandeniu, gebėjimų dar nepraradau.

Dabar jau rimtai – nuo rugsėjo mėnesio aš ir mano kolegos nesame turėję nė vieno renginio ar koncerto. Tai jau – rimta. Sakau savo ir kolegų vardu: mes privalome dirbti. Jeigu ne, kreipiuosi į Klaipėdos delfinariumą, įgūdžių ir gebėjimų nepraradau. Prašau mane įtraukti į ruonių ir delfinų programą“, – vaizdo įraše kalbėjo S. Stavickis-Stano.

Komisijos narys Stano

Svarstoma leisti veikti renginiams

Vyriausybė ketina priimti aibę naujų atlaisvinimų verslui. Atlaisvinimai žadami laipsniškai iki gegužės 3 dienos, pradedant nuo pirmadienio.

Sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys trečiadienį vardijo, kad atvėrimas paliestų daugelį šiuo metu apribotų veiklos sričių: restoranus ir maitinimo įstaigas, uždarytas parduotuves, sporto įstaigas, kultūros, sporto ar kitus renginius.

Anot jo, svarstoma leisti renginius uždarose ir atvirose erdvėse, kai dalyvauja ne daugiau kaip 50 žmonių. Tačiau A. Dulkys neįvardijo jokių datų, nuo kada ir koks verslas galėtų būti atvertas.

Kultūras ministras Simonas Kairys sakė, kad vienu metu vienu sprendimu galvojama apie visą veiklų spektrą, neišskiriant kažkokios vienos, tai leis kultūros sektoriui kvėpuoti.

„Tai žingsnis į praktiškai viso sektoriaus saugų atidarymą ir vėliau jau priklausys, kokia situacija, kokios galimybės“, – sako S. Kairys.

Ingrida Šimonytė papildė, kad kalbama apie kamerinio dydžio renginius. Kultūros ir sporto renginių darbo atnaujinimas, anot premjerės, priklausys nuo pačių rengėjų – kada jie galės susiplanuoti naujus renginius.

„Dar priimta sprendimą dėl kultūros ar sporto renginių, bet čia jau priklausys nuo tokių renginių rengėjų, kada jie galvotų tokius renginius pradėti rengti. Nors nuostatos įsigalios nuo pirmadienio, bet nuostatos labiau priklausys nuo pačių rengėjų“, – sakė I. Šimonytė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (110)