„Pasibaigus šildymo sezonui, atsijungia karštas vanduo geram trečdaliui miesto, kadangi keičiame arti kilometro didžiųjų šilumos trasų“, – BNS sakė savivaldybės meras Kęstutis Vaitukaitis.

„Be vandens žmonės bus nuo trijų iki penkių mėnesių. Jeigu viskas gerai seksis, tai pirmiesiems įjungsim po trijų mėnesių ir po truputį bandys jungt, o po penkių mėnesių galės gaut visi“, – teigė jis.

Elektrėnų vadovas pabrėžia, kad nueiti nusiprausti bus galima ir pas gimines bei draugus, kadangi ne visam miestui atjungiamas karštas vanduo, taip pat savivaldybė įrenginėja specialias dušines.

„Ne visas miestas atjungiamas – vis tiek turime giminių, draugų, pažįstamų, tad galima eiti ten. Kitas dalykas – vasarą ir ežere galima, kai kurie savo boilerius statosi ir be viso to mes darome viešą pirtį Laisvalaikio centre – bus dušai ir nemokamai gyventojai galės jais pasinaudoti“, – pasakojo K. Vaitukaitis.

Jis teigia, kad dėl būsimų kasdienio gyvenimo pasikeitimų yra nepatenkintų gyventojų, tačiau yra ir tokių, kurie tai priima „normaliai“.

Pasak K. Vaitukaičio, šilumos trasų keitimo darbai kainuos virš 1 mln. eurų, darbų metu nuo karšto vandens taip pat bus atjungta keletas ugdymo įstaigų, ligoninę – jos pasirūpinusios vandens šildytuvais.

Šilumos trasas, anot mero, būtina pakeisti, nes kai kurioms jau apie 50 metų.

Apie daliai elektrėniškių keliems mėnesiams atjungiamą karštą vandenį pirmadienį pranešė TV3 ir LNK žinios.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)