Lietuvos apeliacinis teismas balandžio 8 dieną tenkino buvusio įmonės vadovo Aurelijaus Deviatnikovo, buvusių akcininkų ir valdybos narių Nijolės bei Rokvaldo Bartusevičių bei Algimanto Kabišaičio skundą ir panaikino Kauno apygardos teismo sprendimą, kuriuo jie privalėtų įmonei sumokėti beveik 1,55 mln. eurų.

„Nėra pagrindo išvadai, jog valdybos nariai buvo nesąžiningi, elgėsi neprotingai ar nebuvo lojalūs ieškovės interesų atžvilgiu ar kad savo veiksmais būtų padarę žalą bendrovei. Byloje nėra pateikta duomenų, patvirtinančių, kad atsakovai siekė asmeninės naudos sau ar tokią naudą gavo, nes už sudarytus sandorius gautos lėšos buvo paskirstytos ieškovei ir tretiesiems asmenims“, – rašoma Apeliacinio teismo nutartyje.

„KDS grupės“ bankroto administratorius tvirtino, kad A. Deviatnikovas, N. Bartusevičienė, R. Bartusevičius ir A. Kabišaitis įmonei padarė žalą, šalia „Via Baltica“ magistralės veikusį degalinės kompleksą už mažesnę nei rinkos kainą pardavę antrinei įmonei „Rotada“, o vėliau A. Deviatnikovas nepardavė degalines valdžiusios „Rotados“ akcijų už 1,68 mln. eurų, kaip nurodė valdyba, nes kitaip struktūravo sandorį, dėl to įmonė negavo 1,38 mln. eurų.

Apeliacinis teismas pažymėjo, kad ekspertizės duomenimis, šalia „Via Baltica“ magistralės veikusi degalinė buvo parduota už didesnę nei rinkos kainą, o priimdamas sprendimus dėl „Rotados“ akcijų pardavimo A. Deviatnikovas valdybos neignoravo.

„Byloje nebuvo įrodytos aplinkybės, kad „KDS grupės“ valdybos nariams nebuvo žinoma apie derinamas „Rotados“ akcijų pirkimo-pardavimo sąlygas. Taip pat neįrodyta, kad be valdybos narių žinios būtų buvęs pasirašytas protokolas (...), kuriuo buvo aptartos pasikeitusios aplinkybės, turinčios esminę įtaką atsiskaitymo už „Rotados“ akcijas būdui ir formai“, – nurodė Apeliacinis teismas.

Pasak teisėjų, ir patys „KDS grupės“ valdybos nariai patvirtino, kad jiems priimant sprendimus buvo žinoma, jog, siekiant parduoti „Rotados“ akcijas, turi būti suformuotas vientisas turtinis kompleksas, tinkamas degalinės veiklai.

A. Deviatnikovas „KDS grupei“ vadovavo nuo 2014 metų iki 2016-ųjų vasario. N. Bartusevičienė „KDS grupės“ valdyboje buvo 2014-2017 metais, R. Bartusevičius – 2006-2017 metais, A. Kabišaitis – 2006-2016 metais.

Iki 2017 metų rugpjūčio N. ir R. Bartusevičiai valdė 70 proc. „KDS grupės“ akcijų.

Bankroto byla „KDS grupei“ iškelta 2018-ųjų pradžioje. Pasak bankroto administratoriaus, įmonė jau 2017 metų rugpjūtį buvo nemoki, tuo metu naujiems savininkams pradėtos perleisti antrinės „KDS grupės“ įmonės – „Egavi“, „DS-1“, Vilniaus nacionalinis stadionas.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją