Personalo atrankos agentūros aktyviai dalyvaus visuose atrankos etapuose: nustatant reikalavimus kandidatams, vertinant galimą interesų konfliktą, rengiant pokalbius su kandidatais, pranešė ministerija.

„Bendrovių valdybos yra itin svarbi efektyvios valdysenos grandis, padedanti įgyvendinti akcininko lūkesčius ir bendrovei keliamus tikslus, kontroliuojanti vadovo veiklą, užtikrinanti skaidrumą ir didinanti grąžą valstybei“, – pranešime sakė ministras Marius Skuodis.

„Todėl ir pats valdybos sudarymo procesas turi būti aiškus, skaidrus, profesionalus ir rezultatyvus“, – pridūrė jis.

Pasak ministerijos, pokyčių imamasi po viešų konsultacijų su personalo atrankos agentūromis, valstybės institucijomis ir įmonėmis.

Pasibaigus ketverių metų kadencijai gali būti keičiama tik dalis valdybos narių – anot ministerijos, visiškai naujos sudėties valdybos neleidžia labai efektyviai planuoti įmonių veiklą.

Kai kutriems pasiūlymams reikalingi teisės aktų pakeitimai, pavyzdžiui, atrankos komisijos sudėties papildymas nepriklausomais nariais, šio proceso didesnis pritaikymas užsienio valstybių piliečiams, valdybų narių atlygio teisinis reglamentavimas ir kita. Dėl to planuojama konsultuotis su Ekonomikos ir inovacijų ministerija.

Šiuo metu vyksta atranka į „Lietuvos geležinkelių“ valdybą, be to, ruošiamasi skelbti nepriklausomų narių į Lietuvos pašto, Lietuvos oro uostų ir Lietuvos automobilių kelių direkcijos valdybas atranką.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)