„Mes pastebime, kad dabar siūlomos vietinio mokėjimo paslaugos dažniausiai tenkina vietos prekybininkų poreikius, tačiau šios paslaugos įprastai neatitinka tarptautinių prekybininkų ir mokėjimo paslaugų teikėjų reikalavimų, – teigia Frank Breuss, „Nikulipe” vadovas. – Tai, savo ruožtu, sukuria barjerą tarp vietinės ir pasaulinės rinkos bei sukuria inovatyvių mokėjimo sprendimų rinkoje poreikį.”

Pasak F. Breuss, nauji vietinių mokėjimų sprendimai sieks atsižvelgti tiek į tarptautinės rinkos, tiek į vartotojų poreikius, pradedant nuo Baltijos regiono, kurio gyventojams sieks suteikti prieigą prie globalios e. prekybos. Įmonė tai ketina įgyvendinti remdamasi atvirosios bankininkystės (angl. open banking) principais, kurie leis rinkai pristatyti naujus, tarptautinių mokėjimų teikėjų lūkesčius atitinkančius, sprendimus.

„Nikulipe“ šiuo metu turi Elektroninių Pinigų Įstaigos (EPĮ) licenciją, kurios rėmuose „Nikulipe“ gali teikti ne vien standartines mokėjimo paslaugas bet ir Mokėjimo Inicijavimo paslaugą (MIP) bei Sąskaitos Informacijos Paslaugą (SIP). Bendrovei vadovaus didelę patirtį vietinių ir tarptautinių mokėjimų srityje sukaupę ekspertai.

Įmonės bendraįkūrėjai – Frank Breuss, „Nikulipe“ generalinis direktorius, vietinių mokėjimų bei bankininkystės ekspertas ir pagrindinis investuotojas Philipp Nieland, verslininkas, įsteigęs ir ilgą laiką vadovavęs tarptautinei fintech kompanijai PPRO, kurios vertinimas rinkoje praėjusiais metais viršijo 1 mlrd. JAV dolerių.

„Pandemija išryškino jau ilgai vyravusį vartotojų norą lengvai ir patogiai įsigyti norimas prekes ir paslaugas internetu, – teigia „Nikulipe“ bendraįkūrėjas Philipp Nieland. – Nelabai svarbu, kokio pobūdžio tai būtų skaitmeninės paslaugos: garso ir vaizdo turinio, rezervacijų valdymo platformos ar tradicinė e. prekyba – šioje srityje nemažai valstybių vis dar susiduria su nemenkomis kliūtimis, taip pat ir Baltijos šalys. Daugelis šalių gali pasigirti vietinių mokėjimų būdų gausa, tačiau pasauliniams prekybininkams yra itin sudėtinga gauti prieigą prie kiekvieno iš jų. „Nikulipe“ verslo modelis atliepia dabartinius rinkos poreikius, tad džiaugiamės galėdami prisidėti prie problemos sprendimo ir padėti užpildyti esamas spragas.”

Steigti įmonę Lietuvoje pastūmėjo šalyje klestintis Fintech sektorius, progresyvi reguliacinė aplinka bei aukštos kvalifikacijos specialistai.

Artimoje ateityje „Nikulipe“ planuoja stiprinti savo komandą ir samdyti apie 50 skirtingų sričių ekspertų Lietuvoje: programuotojų, atitikties, finansų, produkto ir operacijų.

Kaip teigiama, 2021-aisiais e. prekyba ir toliau sparčiai augs, tad didės ir noras neatsilikti nuo augančių vartotojų poreikių pirkti pasauliniu mastu. Vietinių mokėjimų būdų sukūrimas ir sujungimas į vieną lengvai valdomą infrastruktūrą regionuose, kuriuose nėra globaliai rinkai pritaikytų sprendimų, bus būtent tai, ko šiuo metu labiausiai reikia tolesnei elektroninės prekybos plėtrai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją