Pirmadienį visoje Anglijoje duris atvėrė nebūtiniausių prekių mažmeninės parduotuvės, pavyzdžiui, drabužių parduotuvės, ir svetingumo įstaigos, įskaitant restoranus ir užeigas, o vyriausybė siekia užtikrinti, kad jos ir toliau liks atviros.

Visgi, atkartodamos kitų šalių, kuriose taip pat įsibėgėjusios vakcinavimo kampanijos, reakciją, daugelis Didžiosios Britanijos įmonių nepatenkintos galimybe įvesti skiepų pasus.

Didžiosios Britanijos mažmeninės prekybos konsorciumo („British Retail Consortium“) vadovė Helen Dickinson teigė, kad „nors COVID-19 statuso sertifikavimas gali atlikti svarbų vaidmenį tam tikruose sektoriuose, pavyzdžiui, tarptautinėse kelionėse, mūsų nariams yra akivaizdu, kad tai nebūtų tinkama ar naudinga mažmeninės prekybos aplinkoje“.

Ketvirtadienį naujienų agentūrai AFP atsiųstame pareiškime ji pažymėjo, kad tokių pasų reikalavimas sukurtų papildomų prekybos kliūčių.

„Vietoj to, manome, kad tolesnis laikymasis griežtų saugos protokolų, įskaitant reguliarų valymą, veido kaukių dėvėjimą ir reguliarų rankų plovimą, yra geriausias būdas apsaugoti parduotuvių darbuotojus ir klientus“, – pridūrė ji.

Šiuo metu pasaulis stebi Izraelio „žaliųjų leidimų“ sistemos įgyvendinimo sėkmę po itin sparčios vakcinavimo nuo COVID-19 kampanijos.

Jungtinėse Valstijose sprendimai dėl tokių leidimų patikėti pačioms įmonėms ar valstijų vyriausybėms.

Didžiosios Britanijos asociacijos „Night Time Industries“, atstovaujančios naktinę veiklą vykdančioms įstaigoms, vadovas sukritikavo idėją įvesti skiepų pasus kaip, pasak jo, „sektoriaus diskriminaciją“.

Pasak Michaelo Killo, „kliūtys, susijusios su privalomais skiepijimo pažymėjimais“ minėtame sektoriuje yra neįgyvendinamos ir sukeltų papildomą nerimą verslininkams“.

M. Killas atkreipė dėmesį į „akivaizdų skirtumą tarp to, kaip vyriausybė elgiasi su naktinės veiklos ir svetingumo sektoriaus verslu“, ir su mažmenine prekyba, kuriai „suteikta palankesnė data atnaujinti savo veiklą“.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)