Jos teigimu, verslo viešbučiams šio ribojimo panaikinimas mažai padės, tai svarbu kurortų viešbučiams.

„Lietuvių migracija po Lietuvą niekuo tikrai nepadės didiesiems miestams, o kurortams – taip, žmonės, aišku, važiuos“, – Eltai sakė E. Šiškauskienė.

Ji akcentavo, kad viešbučiams svarbus ir ribojimų teikiamoms paslaugoms atlaisvinimas.

„Mes prašėme, kad būtų atlaisvintos ir paslaugos, nes maitinimas švediško stalo principu yra daug saugesnis ir paprastesnis, kai darbuotojai saugiai įdeda maistą, negu nešioti po kambarius. Prašome ir grožio paslaugų (atlaisvinimo – ELTA), kiek įmanoma. Gal baseinų ne, bet masažus ir visa kita, kas ir taip jau veikia mieste. Norime, kad ir viešbučiuose būtų atlaisvintos šitos paslaugos, tai tikrai padėtų“, – teigė asociacijos prezidentė.

Ji taip pat akcentavo, kad svarbios pagalbos priemonės atkuriant darbo vietas.

„Mes prašome, kad būtų imamas 2019 metų kažkurio laikotarpio darbo vietų skaičius ir kad būtų darbo vietų skaičius išsaugojamas. (...) Mes akcentuojame, kad reikia žiūrėti pagal veiklas ir skirti tiems, kam tikrai reikia, kam apyvartos krito 70–100 proc. ir žiūrėti pagal veiklos rūšis. Tada realiai parama būtų iki 100 mln. eurų, jei (būtų skiriama – ELTA) iki 20 proc. (verslų – ELTA) – kuriems tikrai reikia“, – sakė E. Šiškauskienė.

Nuo antradienio Vyriausybė panaikino judėjimo tarp savivaldybių ribojimus.

Šiuo metu karantino režimas pratęstas iki balandžio 30 dienos. Gali veikti atskirą įėjimą iš lauko turinčios parduotuvės, kirpyklos ir grožio salonai, muziejai, galerijos.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)