Vilniaus apygardos administracinis teismas antradienį atmetė įmonės skundą – ji prašė panaikinti Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos praėjusių metų lapkritį skirtą baudą.

„Atsižvelgus į (...) faktą, kad „Baltic Foods“ yra suteikta teisė vykdyti gyvūninių maisto produktų šaltąjį sandėliavimą, perpakavimą ir didmeninę prekybą – pareiškėja yra maisto verslo operatorė, (...) be to ji tiekia į rinką produktą, todėl yra ir atsakinga už jo saugą, nors ji to produkto ir nepagamino“, – rašoma teismo nutartyje.

Tarnyba 2019 metų gruodį nustatė, kad bendrovė į Lietuvą iš Lenkijos įvežė 60 kilogramų salmonelėmis užterštos paukštienos, o kartu su ja vienoje paletėje buvo 12 tonų produktų. Nesaugi paukštiena nebuvo parduota, tačiau už jos įvežimą tarnyba įmonei skyrė 300 eurų baudą.

„Baltic Foods“ teigė, jog tarnyba jos sandėlyje buvusios produkcijos netyrė, todėl neįrodė, kad ji buvo netinkama.

Teismo vertinimu, toks argumentas yra nepagrįstas, nes tarnyba, atlikdama tyrimą, rėmėsi oficialiu Europos Komisijos skubiu pranešimu apie Lenkijos įmonės „Cedrob“ paukštienoje nustatytas salmoneles.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)