Pasak savivaldybės, lipdukai su užrašu „Testuojamės profilaktiškai, kad apsaugotume Jus!“ skirti atkreipti dėmesį į Kaune veikiančias socialiai atsakingas įmones, kurios rūpinasi savo darbuotojų, paslaugas teikiančių partnerių ir klientų saugumu.

„Tikimės, kad ši kampanija sparčiai populiarės tarp mieste veikiančių įmonių, o gyventojai, pamatę lipdukais pažymėtas vietas ar paslaugų teikėjus, drąsiau rinksis būtent juos. Tai patikimi verslai, kurie pandemijos metu efektyviai prisideda prie infekcijos stabdymo Kaune. Manome, kad kiekvienas jų vertas didesnio matomumo dėl indėlio į mūsų visų apsaugą ir saugios darbinės aplinkos sukūrimą“, – pranešime cituojamas Kauno vicemeras Andrius Palionis.

Gauti tokius ženklus galima Kauno mobiliajame tyrimų punkte, iškart po atlikto nemokamo PGR tyrimo dėl COVID-19. Socialinėje kampanijoje dalyvauti norintys verslai ar įmonių atstovai apie tai turės informuoti patikros punkte dirbantį personalą.

Pirmieji keli šimtai lipdukų jau išdalinti tarpmiestiniais ir priemiestiniais maršrutais keleivius vežančiai „Kautrai“, savivaldybės viešojo transporto bendrovei „Kauno autobusai“ bei maisto pristatymo ir pavėžėjimo paslaugas per „Bolt“ platformą teikiantiems vairuotojams-partneriams.

Kaune – specialus ženklas „Viruso nerasta“

Reguliariai tirtis ir prie iniciatyvos jungtis kviečiami visi fizinėse darbo vietose – prekybos centruose, maisto produktus gaminančiose įstaigose, viešojo transporto ir komunalinių paslaugų sektoriuose – besidarbuojantys kauniečiai. Taip pat visi tie, kurie planuoja į darbus sugrįžti artimiausiu metu.

Kiekvienas Kauno mieste veikiantis verslas, norintis prisijungti prie šios iniciatyvos, registruotis tyrimams dėl COVID-19 turėtų elektroniniu būdu. Tai galima padaryti svetainėje www.1808.lt, pasirinkus „Profilaktiškai besitikrinantiems“, arba detalius savo įmonės darbuotojų sąrašus pateikus per centralizuotą miesto sistemą – sveikas.kaunas.lt.

Kaune – specialus ženklas „Viruso nerasta“

Sulaukus patvirtinimo apie sėkmingą registraciją profilaktiniams tyrimams, gyventojai bus laukiami Kauno kempinge (Jonavos g. 51A) įsikūrusiame Kauno mobiliajame patikrų punkte.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)