Lietuva „Cable“ kasmetiniame interneto paslaugų kainų reitinge yra 19 vietoje, Latvija – 27-a, o Estija – 55-a. Tiesa, pernai, palyginti su 2019 metais, Estija smuktelėjo tik dviem laipteliais žemyn arba brangyn, o Lietuva į 19 vietą nusirideno iš aštuntos.

Lietuvoje vidutinė plačiajuostės interneto prieigos kaina, tyrimo duomenimis, per metus padidėjo 2,2 JAV dolerio (1,8 euro), arba 19,8 proc. – ji 2019 metais siekė 11,1 JAV dolerio (9,2 euro), o pernai – kiek daugiau nei 13,3 JAV dolerio (11 euro to meto kursu).

Pigiausią ryšio paketą Lietuvoje pernai buvo galima įsigyti už maždaug 3 euro per mėnesį (su Išankstinio mokėjimo kortelėmis), o brangiausias (1 GB/s spartos šviesolaidis internetas) kainavo 24 euro. Brangiausias paketas ir šiandien kainuoja tiek pat, o pigiausias, kokį dienraščiui pavyko rasti, kainavo netgi kiek mažiau nei pernai (2,7 euro) – vadinasi, pabrango vidutinio lygio planai su daugiau vertės: papildomomis paslaugomis ar daugiau gigabaitų, arba planų padaugėjo, o tai irgi galėjo padidinti vidurkį.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)