„Išsivysčiusios šalys yra atsakingos užtikrinti, kad dėl pandemijos neišnyktų dešimtmečių pažanga, kuri buvo padaryta kovojant su skurdu visame pasaulyje ir mėginant panaikinti pajamų atotrūkį tarp turtingų ir skurdžių šalių“, – pareiškė ji per Pasaulio banko ir Tarptautinio valiutos fondo (TVF) pavasario sesiją.

TVF antradienį paskelbė naujas optimistiškesnes prognozes, pagal kurias pasaulio ekonomika, dėl pandemijos ir jos išprovokuoto nuosmukio 2020 metais smukusi 3,3 proc., šiemet padidės 6 procentais.

Tačiau Fondas įspėjo, jog dėl pandemijos sukrėtimo „buvo prarasta nemažai laimėjimų skurdo mažinimo srityje“ ir nepaprastai skurstančiųjų gretas 2020 metais, kaip manoma, papildė dar 95 mln. žmonių, o nepakankamai besimaitinančių pasaulio gyventojų padaugėjo 80 milijonų.

„Mums reikia parūpinti rinkinį išteklių, kuriuos jūsų organizacijos [Pasaulio bankas ir TVF] galėtų naudoti siekdamos padėti besivystančioms šalims, mažų pajamų šalims“, – pareiškė J. Yellen.

Trečiadienį rengiamas Didžiojo dvidešimtuko (G-20) finansų ministrų susitikimas, kuriame gali būti nuspręsta vargingiausių šalių skolų sumažinimo iniciatyvą pratęsti iki metų pabaigos.

Pagal dabartinį planą, ši iniciatyva galios iki birželio pabaigos.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)