Jie akcijas kovo pabaigoje įsigijo iš bendrovės ilgamečių darbuotojų ir kartu tapo įmonės valdybos nariais, pranešė „Hostinger“.

„Turime didelių augimo ambicijų. Planuojame tapti vienu iš pasaulinės svetainių talpinimo rinkos lyderiu“, – pranešime sakė „Hostinger“ vadovas ir valdybos pirmininkas Arnas Stuopelis.

Iki šiol 54 proc. įmonės akcijų valdė bendrovės darbuotojai per bendrovę „Debesų slėnis“. 36 proc. akcijų priklausė „Tesonet“ įkūrėjams Tomui Okmanui, Jonui Karkliui ir Eimantui Sabaliauskui. Likusieji 10 proc. priklausė „Hostinger” ir buvo rezervuoti darbuotojų opcionams.

Įvykdžius sandorį, investuotojų grupė, kurios priešakyje yra J. Berger ir T. Strohe, per bendrovę „ConHostinger GmbH” valdo 31 proc. „Hostinger” akcijų. T. Okmanas, J. Karklys ir E. Sabaliauskas valdo 39,6 proc., o darbuotojai – 21,7 proc. įmonės akcijų. 7,7 proc. „Hostinger” akcijų išlieka bendrovės nuosavybe ir toliau bus rezervuotos darbuotojų opcionams bei tolimesniam darbuotojų skatinimui.

J. Berger ir T. Strohe yra investuotojai, veikiantys pasaulinėje svetainių talpinimo rinkoje. 1999 metais jie įkūrė „Intergenia AG”, kurią vėliau pardavė „Host Europe Group“ ir dar vėliau – „GoDaddy“.

2020 metais konsoliduoti „Hostinger“ pardavimai siekė 22,3 mln. eurų – 70 proc. daugiau nei 2019 metais.

„Hostinger“ yra lietuvių įkurta svetainių talpinimo bendrovė. Įmonei priklauso svetainių talpinimo bendrovė „Niagahoster“ bei svetainių kūrimo platforma „Zyro“.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)