„Šiandien įmonei tenka didžiulė atsakomybė užtikrinti spartų ir kokybišką tiek kovidinio, tiek tvaraus ilgalaikio verslo plėtros finansavimo mechanizmą, tačiau mūsų valdomi investicijų portfeliai, kurie lenkia net kai kurių bankų portfelius, ir verslus pasiekusios sumos parodo, kad esame pakankamai patyrę ir stiprūs tai padaryti“, – pranešime sakė „Invegos“ vadovas Kęstutis Motiejūnas.

2020 metais per „Invegą“ Lietuvos įmonėms buvo suteikta 300 mln. eurų finansavimo paskolų forma – 16 kartų daugiau nei 2019 metais. Rizikos kapitalo priemonių pagalba „Invega“ į verslą investavo 16 mln. eurų – 45 proc. daugiau.

Valstybės per „Invegą“ teikiamos pagalbos pokytis per visuotinės dotacijos priemones ir garantuotas paskolas atitinkamai augo 6,4 karto iki 64 mln. eurų ir 2,5 karto iki 218 mln. eurų. Įmonės investicijos į verslą pritraukė 276 mln. eurų privačių finansuotojų lėšų – 2 kartus daugiau nei 2019 metais.

Įmonės investicijų portfelis 2020 metų pabaigoje siekė 641,46 mln. eurų: paskolų portfelis buvo 314,56 mln. eurų, garantijų portfelis – 289,6 mln. eurų, o investicijos į rizikos kapitalą – 37,3 mln. eurų.

Pernai įmonė sukūrė aštuonias naujas verslo finansavimo priemones, iš kurių šešios buvo skirtos kovai su COVID-19, adaptavo penkių ilgalaikių finansinių priemonių sąlygas labiausiai nuo pandemijos nukentėjusiems verslams.

Per ateinančius 12 mėnesių įmonė ketina skirti 320 mln. eurų naujoms verslo finansavimo priemonėms diegti.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją