Tik prisėdus pokalbiui abi moterys iškart sąžiningai prisipažįsta: „Mes šią veiklą linkusios vadinti ne verslu, o projektu, o ir mūsų MB „Su ragiukais“ atsiradimo istorija – klasikinė“, – kuklinasi.

Sandra pasakoja, kad moterys buvo pažįstamos dar iš mokyklos laikų, o ir savo pirmagimių susilaukė vos dešimties dienų skirtumu.

„Maždaug po pusės metų abi augindamos vaikus supratome, kad norime kažko truputį daugiau arba išbandyti kažką naujo.

Taip klojosi mintis po minties ir taip gimė mūsų megztų gaminių kūdikiams idėja, kurią vis dar rutuliojame ir manome, kad su gimstančiais antrais vaikais šią idėją toliau plėsime, nes minčių yra, tik tam reikia laiko, investicijų ir noro“, – aiškina ji.

Moterys savo veiklą pavadinimu „Baby Capricorn“ įregistravo dar 2019 rudenį, tačiau įsivažiavusios darbus pradėjo tik dar po metų.

„Baby Capricorn“ įkūrėjos Indrė ir Sandra

„Metus laiko mes išdirbinėjome produktą nuo idėjos iki kol gavome, kas mus tenkina ir prieš gerus tris ar keturis mėnesius pradėjome produkciją siūlyti klientams.

Be abejo, laikas pasitaikė ne visai palankus, planavome, kad pristatysime savo produkciją mugėse, gyvai, kai gali atsakyti į bet kurį kliento klausimą, bet, deja, teko persiorientuoti į elektroninę prekybą“, – apie verslo pradžią per pandemiją pasakoja Indrė.

Jos pačios sakosi megztukų ir pledukų nemezgančios ir nors iš pat pradžių apie tokius rankų darbo gaminius svarsčiusios, idėjos buvo atsisakyta.

„Visas gaminys megztas mašininiu būdu. Mums gaminius mezga Kaune megzimo paslaugas teikianti įmonė“, – tikina Indrė ir vardija tokio pasirinkimo priežastis.

„Pirmiausia, tai yra laikas nuo užsakymo iki jo įgyvendinimo, nes jei žmogus nori rankų darbo megztuko, jo reikia ilgai norėti ir ilgai laukti. Be abejo, gaminys bus pagamintas išskirtinai vaikučiui, bet reikės laukti.

Yra ir labai daug derybų, tai siūlo pasirinkimas, modelio derinimas, išmatavimų ir, galiausiai, pats mezgimas.

Antroji priežastis ta, kad mezgimas rankomis yra labai brangus darbas ir tos moterys, kurios mums mezgė, jos savo rankų darbą labai nuvertindavo. Mes nenorėjome tokio, galima sakyti, žmonių išnaudojimo“, – dėsto ji, tačiau priduria, kad įmonės produkcija tikrų tikriausiai lietuviška.

Pasak jų, užsisakius gaminius, klientui ilgai jų laukti nereikia, nes asortimetas – standartizuotas, o individualių užsakymų jos nepriimančios.

Tiesa, nors mezginiai iš pat pradžių buvusi idėja labiau užsienio rinkoms, juos, kaip pasakoja, pamėgo tiek lietuviai, tiek užsieniečiai. Šiandien nemažai jų tenka išsiųsti ir Angliją, Vokietiją, mat pardavimai vyksta ir per tarptautinę rankdarbių bei vintažinių gaminių prekybos platformą Etsy.

„Kaip tik vakar siuntinį išsiuntėme ir į Ameriką, tai į savo žemėlapį jau galėtume smeigti smeigtukus.

Per pakankamai trumpą laiko tarpą, per pusantro mėnesio, užsienis mums duoda atsaką į mūsų gaminius, siūlomą produkciją“, – šypsosi Sandra ir aiškina, kad užisenio rinkose jos šiandien matančios daug potencialo.

„Darome, bandome ir mokomės“, – priduria ji.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (22)