Įėjimai pro tarnybines patalpas, avarinius išėjimus

Kauno „Akropolyje“ parduotuvių, veikiančių pasidarius atskirą įėjimą – viena.

Kaip informavo Kauno „Akropolio“ valdytoja Brigita Kuodytė, tai prekės ženklas „Sportland“. Ji tikino, kad, šiuo atveju, jis buvo įrengtas paties nuomininko iniciatyva.

„Mes, kaip prekybos centras, esant tokiai sudėtingai situacijai įsiklausėme į nuomininko poreikį ir kartu ieškojome techninių galimybių saugaus įėjimo įrengimui.

Buvo rastas sprendimas atitverti dalį bendrųjų erdvių ir taip suformuoti atskirą koridorių, į kurį galima patekti tiesiogiai iš parkavimo aikštelės ir kuris dedikuotas tik „Sportland“ parduotuvės lankytojams“, – sakė ji bei pabrėžė, tokio atskiro įėjimo suformavimas į parduotuvės patalpas nepažeidžia Lietuvoje šiuo metu galiojančių teisės aktų nustatytos tvarkos.

Kalbant apie kitus šalyje veikiančius „Akropolius“ Vilniuje, Klaipėdoje ir Šiauliuose, pasak „Akropolis Group“ komunikacijos departamento vadovo Dominyko Mertino, atskirus įėjimus į parduotuves taip pat turi pasidariusios ir tokios parduotuvės, kaip „Sportland“ bei „Zara“ Vilniaus „Akropolyje“, „New Yorker“, „Sportland“ ir „4F“ Klaipėdos „Akropolyje“ bei „Topocentras“ – Šiaulių „Akropolyje“.

Apie įrengtus atskirus įėjimus iš lauko „Delfi“ pasakojo ir „Rimi Lietuva“ viešųjų ryšių vadovė Renata Keršienė.

Pasak jos, į šį tinklą su tokiu prašymu kreipėsi drabužiais visai šeimai ir prekėmis namams žemomis kainomis prekiaujantis „Pepco“ dėl jų parduotuvių, veikiančių „Rimi“ prekybos centre Kauno rajone, Akademijos miestelyje, ir Telšiuose.

„Šiais ir visais atvejais, jei tik nuomininkas išreiškia pageidavimą ir yra tokia galimybė, kaip, pavyzdžiui, evakuacinis išėjimas, „Rimi“ labai palaiko ir kaip gali padeda įgyvendinti sprendimą“, – komentavo ji.

Ne išimtis – ir Vilniaus prekybos centras „Panorama“. Ten taip pat matyti kabantys didžiuliai plakatai, kurie kviečia apsilankyti jau atsidariusiose parduotuvėse, pavyzdžiui, „Aprangos galerijoje“, į kurią galima patekti per tarnybines patalpas.

Drabužių parduotuvių tinklo „Apranga Group“ atstovas Tadas Marčiukaitis teigė, kad Vyriausybei leidus atnaujinti veiklą parduotuvėms, turinčioms atskirą įėjimą,buvo įvertintos galimybės ir ieškoti sprendimai, kurias parduotuves būtų galima atidaryti.

„Visos veikiančios parduotuvės naudojasi tik joms skirtu įėjimu, tad veikia užtikrinant visas reikalaujamas saugumo priemones bei griežtai kontroliuoja klientų skaičių“, – buvo teigiama gautuose atsakymuose.

Valdytojų duomenimis, Vilniaus „Oze“ ir „BIG Vilnius“ – kol kas visos parduotuvės ir toliau lieka uždarytos. „Maxima LT“ atstovai informavo, kad, jų žiniomis, tokių atvejų, susijusių su jų valdomais prekybos centrais ir nuomininkų veikla, taip pat nėra.

Sienoje išsikirto duris, investavo tūkstančius

Kad nelaukdami atlaisvinimų galėtų pradėti veiklą, kaip buvo skelbiama siųstame spaudos pranešime, Panevėžyje prekybos centre „Babilonas“ esanti parduotuvė „Regatta Great Outdoors“ atskirą įėjimą nusprendė įsirengti savo lėšomis, o tam prekybos centro sienoje net prireikė išsikirsti atskiras duris.

„Visą karantino laikotarpį sulaukėme labai daug klientų dėmesio ir užklausų apie veiklos atnaujinimą. Nors visi tikisi, kad didžiuosiuose prekybos centruose esančios parduotuvės dirbti galės jau po švenčių, tačiau buvo priimtas sprendimas įsirengti atskiro įėjimo duris ir pradėti dirbti keliomis dienomis anksčiau“, – sakė „Regatta Great Outdoors“ vadybininkė ir Panevėžio parduotuvės vadovė Neringa Sereikienė.

Skelbiama, kad į parduotuvę dabar bus galima patekti tiesiai iš automobilių stovėjimo aikštelės pro atskiro įėjimo duris. Jos įrengtos prie pat paštomato, o iki tol čia buvusi prekybos centro siena.

„Su prekybos centro valdytojais pavyko sutarti ir suderinti atskiro įėjimo įrengimą. Nors tai parduotuvei kainavo kelis tūkstančius eurų, tačiau tikimės, kad sprendimas pasiteisins ir durys bus naudingos ne tik karantino metu“, – kalbėjo N. Sereikienė.

Naujos parduotuvės durys

Atidaro laikinas parduotuves

„Apranga Group“ atstovas T. Marčiukaitis „Delfi“ pasakojo, kad taikomi apribojimai veikti tik toms parduotuvėms, kurios turi atskirus įėjimus iš lauko, įmonę nuvedė ir prie dar kitokių sprendimų – laikinos parduotuvės atidarymo.

„Vienas iš sprendimų, kurį pritaikėme esamomis sąlygomis – laikinos „Aprangos galerijos“ parduotuvės atidarymas.

Patalpas Gedimino pr., kurios pastaruoju metu nebuvo naudojamos, pritaikėme pirmosios mūsų pop up idėjos realizavimui.

Tokios parduotuvės paprastai įrengiamos greitai, kartais netipinėse vietose ir pagal kiek kitokią koncepciją nei prekybos tinklas. Dėl riboto ploto rinkomės ne visus tipinius „Aprangos galerijos“ prekės ženklus ir ryškias tinklo charakterį atspindinčias vitrinas“, – pasakojo jis.

Kaip teigė, planuojama, kad parduotuvė veiks, kol bus taikomi ribojimai.

„Tačiau neatmetame, kad projekto gyvavimą pratęsime ar pakartosime kitoje vietoje“, – pridūrė jis ir sakė, kad atsakyti, ar tokių laikinų parduotuvių bus atidaroma ir daugiau, šiuo metu negalintis.

Didžioji dalis „Apranga“ grupės parduotuvių yra įsikūrusios prekybos centruose ir atskiro įėjimo iš lauko neturi.
Šiuo metu Lietuvoje iš 102 parduotuvių veikia 24.

Premjerė: problemų nematau

Apie parduotuves, kurios imasi pertvarkų dėl atskirų įėjimų, pasisakė ir Ingrida Šimonytė.

Kap rašė BNS, ji nekritikuoja didžiuosiuose prekybos centruose įsikūrusių prekybininkų, kurie siekdami pradėti veiklą įsirengia papildomus įėjimus iš lauko arba prekybą perkelią į atvirą erdvę.

„Jeigu tai saugu – atskiras įėjimas, dėl to nematau kažkokių didelių problemų“, – teigė premjerė.

Taip pat penktadienį Lietuvos prekybos įmonių asociacijos prezidentė Rūta Vainienė informavo, kad trečiadienį Vyriausybė galimai imsis klausimo susijusio su visų likusių parduotuvių atvėrimu, kuris galėtų įvykti jau balandžio 12 dieną.

Daugiau skaitykite čia.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (166)