Preliminariais duomenimis, „Sodros“ įplaukos be valstybės asignavimų (tai yra, draudėjų ir apdraustųjų įmokų) šiemet siekė 650 mln. eurų arba 14 mln. eurų (maždaug 2 proc.) daugiau negu suplanuota šių metų fondo biudžete, nurodė įstaiga.

„Antrasis karantinas mūsų neišmušė iš vėžių. Nes pernai balandį atrodė labai baisu. (...) Iš einamųjų pajamų galime finansuoti einamąsias išlaidas, nepaisant to, kad dabar turime karantiną“, – BNS teigė „Sodros“ vadovė Julita Varanauskienė.

Pasak jos, įmokas renkamos šiek tiek geriau negu suplanuota dėl kelių priežasčių: mažesni ekonominiai suvaržymai, tikslingiau taikomos pagalbos priemonės verslui ir, žinoma, subsidijos darbo vietoms išsaugoti (darbo užmokesčiui bei socialinio draudimo įmokoms mokėti).

„Apimtis suvaržymų šiemet yra mažesnė. Nesustojo transportas, apdirbamoji pramonė dirba be trikdžių, o jeigu jie atsiranda, tai galimai dėl užsikrėtimų ir izoliacijų, klabant apie eksportus to (sutrikimų – BNS) nėra“, – kalbėjo J. Varanauskienė.

„Sodros“ vadovės teigimu, neigiamas antrojo karantino metu poveikis institucijos biudžetui kol kas yra dėl dviejų priežasčių: pandeminių nedarbingumo išmokų ir nedarbo išmokų bedarbiams.

Pastarosios yra panašaus dydžio kaip ir per pirmąją bangą, o nedarbingumo išmokų išdalinta mažiau negu per pirmąją bangą. Šios išlaidos bus kompensuotos iš valstybės biudžeto.

J. Varanauskienės teigimu, planuojama, kad „Sodros“ įplaukos šiemet bus 55 mln. eurų didesnės nei fondo išlaidos.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)