„Delfi“ fotografai penktadienio popietę fiskavo pirkėjų eiles prie Rinktinės gatvėje esančios „Lidl“ parduotuvės. Eilės fiksuojamos ir šalia parduotuvių Kaune.

Prekybininkai nuo savaitės pradžios prašė iš anksto pasirūpinti pirkiniais – sekmadienį parduotuvės nedirbs. Gyventojų prašoma susidaryti sąrašą, laikytis būtinųjų saugumo reikalavimų.

Pasak Lietuvos prekybos įmonių asociacijos, prekybininkai yra pasiruošę galimam didesniam pirkėjų srautui šiomis dienomis. Bus laikomasi numatytų griežtų srautų ribojimo reikalavimų, todėl yra tikimybė, kad padidėjus lankytojų srautui, pirkėjų gali būti prašoma palaukti.

Nurodoma, kad pirkėjų srautai mažesni anksti ryte, nuo 8 iki 10 val., vakare – nuo 20 iki 22 val. Taip pat prašoma į parduotuvę vykti vienam šeimos atstovui.

Sekmadienį parduotuvės nedirbs

Velykų sekmadienį, balandžio 4-ąją, nedirbs nė vienas didysis prekybos tinklas. Kai kur taip pat bus trumpinamas darbo laikas prieš šią šventinę dieną bei po jos.

Kaip anksčiau skelbta, „Maxima“, „Iki“, „Lidl Lietuva“ parduotuvės sekmadienį nedirbs, o pirmadienį, antrą Velykų dieną, dirbs kaip įprastai. „Norfos“ parduotuvės sekmadienį nedirbs, o dieną prieš šventes ir dieną po jų dirbs trumpiau: šeštadienį iki 20 valandos, o pirmadienį – nuo 9 iki 21 valandos.

Prekybos tinklas „Rimi“ informavo, kad pirmą Velykų dieną parduotuvės nedirbs, antrą dieną dirbs įprastu grafiku, tačiau karantino metu dalis prekybos tinklo „Rimi“ parduotuvių dirba trumpesnes darbo valandas.
Eilės parduotuvėse prieš Velykas

Policija stiprina viešųjų erdvių kontrolę

Policija, kaip ir įprastai, Velykų savaitgalį atsitiktine tvarka tikrins parduotuves – apie pažeidimus gali pranešti ir gyventojai. Vien per kovo mėnesį policija patikrino 8137 ūkio subjektus, tame tarpe ir prekybos vietas. 158 ūkio subjektai įspėti, pradėta 14 teisenų dėl nustatytų pažeidimų.

„Prekybos vietų, kaip ir kitų ūkio subjektų, veikla yra tarp policijos prioritetinių veiklos krypčių, užtikrinant karantino režimo kontrolę, ir toliau bus kontroliuojama“, – teigiama ketvirtadienį pateiktame Policijos departamento komentare.

Prekybos centrai turi užtikrinti, kad žmonės laikytųsi nustatytų ploto, atstumų ir kitų apribojimų prekybos centruose, taip pat, kad žmonės nesusibūriuotų prie įėjimo į prekybos centrus.

„Policija reaguos į gautus pranešimus, taip pat bus vykdoma atsitiktinė prekybos centrų kontrolė. Dėl nustatytų pažeidimų atsakomybė gali būti taikoma tiek prekybos centrų atsakingiems asmenims, tiek žmonėms“, – įspėja pareigūnai.

Dėl karantino reikalavimų nesilaikymo gali būti skiriamos administracinės nuobaudos nuo 1500 iki 6000 eurų.

Šventiniu laikotarpiu, bus sustiprinta ne tik judėjimo tarp savivaldybių kontrolė, bet ir viešųjų erdvių, saviizoliacijos ir ūkio subjektų kontrolė. Pagalbą policijai teiks policijos rėmėjai, Lietuvos policijos mokyklos, PAGD, VSAT, VST, Karo policijos pareigūnai, Lietuvos šaulių sąjungos nariai ir savivaldybių darbuotojai.
Eilės prie prekybos centrų

Policijos departamentas pataria per šventes nevykti į kitas savivaldybes, švęsti Velykas namuose, laikytis atstumų, būti atsakingiems ir pakantiems, išlaukti šį visiems sunkų laikotarpį.

„Bendraujant su pareigūnais ir jiems padedančiais pagalbininkais reikėtų būti kantriems ir supratingiems, net jeigu tektų gaišti laiką transporto spūstyse. Pareigūnai vykdo savo pareigas ir stengiasi apsaugoti gyventojus (o ypač vyresnius ir rizikos grupėse esančius) nuo viruso plitimo ir sunkesnių pasekmių. Visgi vykstantiems dėl svarbių priežasčių reikia turėti vykimo būtinybę patvirtinančius dokumentus, prieš pat postą paruošti juos patikrai, tiksliai atsakinėti į pareigūnų klausimus. Tai padės sumažinti transporto spūsčių ir nesusipratimų tikimybę“, – teigiama komentare.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (207)