Šiaulietė skaitytoja pasakojo, kad jų daugiabutyje jau kuris laikas vyksta namo renovacija. Nors prie vykdomų darbų jie, kaip ir įpratę, trečiadienio rytas nustebinęs.

„Šiandien ryte, nuo kokios 9 val., visai dienai likome be vandens – jo nėra nei virtuvėje, nei vonioje, namo pirmininkas liepė nesinaudoti ir kanalizacija“, – pasakojo ji bei teigė, kad pikčiausia, jog apie tai jie nebuvo įspėti.

„Namo pirmininkas aiškina, kad skelbimas apie tai buvo pakabintas vakar apie 14 val. Mes ėjome apie 16 val. ir jokio skelbimo nematėme.

Aiškinama, kad čia mūsų problema, bet tai – žodis prieš žodį: jis sako, kad skelbimas buvo, mes sakome, kad nebuvo. Galų gale, net jei tikėtume, kad mes patys nematėme skelbimo, ar dabar, kai įvestas karantinas ir žmonės nepalyginamai rečiau išeina iš namų, tikrai logiškas sprendimas apie tai pranešti pakabinant skelbimą kelios valandos iki darbo dienos pabaigos? Šiais laikais gyventojams išsiųsti trumpąją žinutę – neįmanoma užduotis?“, – klausė skaitytoja.

Ji pasakojo išsiaiškinusi, kad apie planinius remontus gyventojams turi būti pranešta prieš tris paras, tačiau jei vykdoma namo renovacija, terminas nėra apibrėžtas.

„Bet ar vamzdynų keitimo renovuojant namą tikrai nebuvo galima suplanuoti? Jei ne, tai, atleiskit, tokie ir rangovai. Juolab, kad jie būtent prie vamzdynų dirbo jau kelios dienos.

Net ir namo renovacijos projekto koordinatorė, atliekanti techninę priežiūrą, nė nebuvo įspėta, kad bus keičiami vamzdynai“, – pyko ji.

Šiaulietė aiškino, kad niekas nesiginčija, kad vamzdžių, kol juose yra vandens, niekas nepakeis, tačiau tikino mananti, kad rangovai ar namo pirmininkas galėjo pasirūpinti ir atvežti cisternų su vandeniu.

„Eilinė renovacijos istorija, kai svarbu prakišti projektą, o visa kita – kaip dievas duos“, – pridūrė ji.

Redakcija susisiekė su bendrijos pirmininku Albertu Kiela, kuris sutiko pakomentuoti situaciją.

„Skelbimai buvo pakabinti dar vakar tiesiai prieš įėjimą, tai jei žmonės nepastebėjo, mes nežinome, ką jiems pasakyti. Jie buvo pakabinti vakar pietų metu.

Ten dabar vyksta namo renovacija, yra tvarkoma kanalizacija, tai žmonės buvo įspėti, o, kad jie nematė, tai aš jau nežinau tada“, – kalbėjo jis.

Paklaustas, ar, atsižvelgiant, kad šiuo metu yra pandemija bei gyventojai rečiau išeina iš namų, jiems buvo siųstos trumposios žinutės su perspėjimu dėl vandens tiekimo, jis teigė, kad to padaryta nebuvo.

„Rangovai patys tvarkosi ir skelbimus kabina.

Aš žinutes siunčiu, jeigu žinau, kada darbai bus konkrečiai atliekami, tai šiuo atveju ne. Ir mes neprivalome siųsti žinučių. Pagal įstatus privalome pakabinti skelbimą skelbimų lentoje, žinučių rašyti neprivalome, na, nebent savo iniciatyva“, – sakė A. Kiela.

Pasak jo, vandens tiekimas gyventojams bus atnaujintas trečiadienį 17 val.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (19)