„Su prekybininkais susitikimą turėsiu dar šią savaitę, manau, kad aptarsime tai pat ir didesnius saugumo reikalavimus, kurie galėtų būti taikomi, turint mintyje, kad pirkėjų srautas tikrai bus natūraliai didesnis per šventes, ypač maisto prekių parduotuvėse“, – sako I. Šimonytė.

Ji viliasi, kad esamų reikalavimų bus laikomasi.

„Norėtųsi, kad būtų laikomasi ir nereikėtų kurti naujų reikalavimų tam, kad bandytume išspręsti kažkokį reikalavimų nesilaikymo atvejį. Kadangi sunkumų dėl to patiria ir visi tie, kurie skrupulingai visų reikalavimų laikosi“, – aiškino I. Šimonytė.

Po Vyriausybės posėdžio ji priminė, kad epidemiologinė situacija kol kas negerėja.

„Kalbant apie bendresnę epidemiologinę situaciją, tai turbūt patys puikiai matote iš skaičių, kad kažkokių labai gerų žinių nėra, tačiau situacija yra daugiau mažiau tokia pati, kokia buvo vakar ir užvakar“, – paaiškino I. Šimonytė.

Vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė prašė gyventojų susitelkti ir „neiškleisti džino iš butelio“, anot jos, kontrolei us mestos didelės pareigūnų pajėgos, daugiau 3300 pareigūnų užtikrins judėjimo tarp savivaldybių ribojimus.

15 kv. metrų ploto vienam lankytojui reikalavimas taikomas parduotuvėms, kurių pagrindinė veikla yra maisto, veterinarijos, pašarų gyvūnams, vaistinių, gėlių, optikos prekių ir ortopedijos techninių priemonių pardavimas. Šios parduotuvės gali veikti ir prekybos centruose. 20 kv. metrų ploto reikalavimas bus taikomas visoms kitoms parduotuvėms, turinčioms atskirus įėjimus iš lauko.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (36)