VMG valdybos pirmininkas S.Paulauskas sakė, kad jau šių metų pabaigoje Černygovo srityje, maždaug 150 kilometrų nuo Kijevo, turėtų būti atidaryta visiškai nauja medienos drožlių plokščių ir baldų gamykla, į kurią numatoma investuoti apie 22-25 mln. JAV dolerių (apie 62-70 mln. litų).

"Tai bus didelė įmonė - joje dirbs apie 500 žmonių. Ukraina yra perspektyvus kraštas, būsima Europos Sąjungos dalis. Be to, Černigovas ribojasi su miškingais Briansko plotais, iš kur gausime žaliavos – jau turime sutartis su jos tiekėjais", - sakė S.Paulauskas.

Koncerno SBA verslo vystymo viceprezidento Egidijaus Valentinavičiaus teigimu, koncerno strategija yra plėsti verslą į Rytus, nes ten labai trūksta medienos drožlių plokščių.

Šis projektas dabar yra vienas iš SBA, kuris Rusijos Tūlos srityje jau turi baldų gamybos fabriką "Novo Mebel", prioritetų.

Pasak S.Paulausko, gamyklai jau pasirinktas maždaug 15 hektarų sklypas, kuris tikriausiai bus nuomojamas iš valstybės. Šiuo metu registruojama įmonė, kurios 100 proc. akcijų priklausys Vakarų medienos grupei.

VMG valdybos pirmininko teigimu, medžio drožlių plokštės bus naudojamos baldams toje pat įmonėje gaminti.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją