Susitikime su premjere Ingrida Šimonyte dalyvavusi Evalda Šiškauskienė teigia, kad dar 60 mln. eurų gali būti skirta iš pirmojo pagalbos paketo, kuriam kol kas pateikta tik kiek daugiau nei 50 mln. eurų paraiškų.

„Šiai dienai yra išdalinta truputį virš 50 mln. subsidijų, bet viešbučiai tame tarpe yra gavę tik 1 mln. eurų. Tai sakė, kad 60 mln. pridės prie antrai pakopai numatytų 70 mln. eurų, tai suma irgi auga“, – LRT radijui pirmadienį sakė E. Šiškauskienė.

Pasak jos, taip pat ruošiamas trečias pagalbos verslui paketas, nors Vyriausybė po susitikimo išplatintame pranešime to nenurodė.

Asociacijos vadovė taip pat teigė, kad subsidijų lubos turėtų augti nuo 100 tūkst. iki 350 tūkst. eurų vienai įmonei – praėjusią savaitę Ekonomikos ministerijos atstovai teigė, kad lubos turėtų siekti 300 tūkst. eurų.

„Sakyčiau, kad dialogas labai konstruktyvus ir pozityvus mums svarbiausiais akcentais, tokiais kaip subsidijų lubos, kurios buvo uždėtos 100 tūkst., dabar kyla iki 350 tūkst. eurų“, – sakė E. Šiškauskienė.

„Mes sakome, kad nuimkite tas lubas ir susibalansuos, vienems daugiau, kitiems mažiau, bet jie įžiūri tas grėsmes, kad ir kiti sektoriai gali dalyvauti ir nusiimti liūto dalį“, – tvirtino ji.

Po susitikimo pranešta, kad Vyriausybė ketina atsižvelgti ir į kitą verslo pageidavimą – jog subsidijos iš antro paketo būtų skiriamos įmonėms, kurių apyvarta krito bent 50 proc., o ne 60 proc., kaip numatyta dabar.

Ekonomikos ministerija tikisi, kad antrasis paramos labiausiai nukentėjusiam verslui paketas startuos balandį, jį dar reikia suderinti su Europos Komisija.

Apgyvendinimo ir maitinimo sektoriui šiemet išmokėta 5,8 mln. eurų subsidijų, o turizmo – 796 tūkst. eurų. Be to, kelionių organizatoriais gauna prievolių įvykdymo užtikrinimo garantijas – tam jau išmokėta 2,89 mln. eurų.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)