„Reguliarus testavimas gali padėti nutraukti užkrečiamumo grandinę. Tai reiškia ir kontroliuojamą situaciją, ir daugiau laisvės veikti“, ­– pranešime sakė ministrė Aušrinė Armonaitė.

Testuoti darbuotojus ir už tai gauti kompensacijas gali visos smulkios ir vidutinės įmonės, taip pat dirbantys savarankiškai, per pastaruosius dvejus metus nepasiekę 200 tūkst. eurų valstybės pagalbos ribos.

Verslui bus kompensuojama iki 12 eurų už vieną serologinį imunologinį tyrimą bei už greitąjį antigeno testą. Darbuotojams tyrimai turi būti atliekami reguliariai, tvirtina ministerija.

Šioms kompensacijoms skirta 30 mln. eurų. Pasak ministerijos, už šias lėšas bus galima testuoti apie 100 tūkst. darbuotojų, o vienas žmogus per tris mėnesius galėtų būti patikrintas iki 12 kartų.

Vyriausybė praėjusią savaitę nutarė, kad dėl COVID-19 turės nuolat tirtis sveikatos, socialiniai, švietimo darbuotojai, vaistininkai, o pardavėjai, sportininkai, kultūrininkai, kirpėjai privalės tikrintis iki pradėdami veiklą.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją