Pagrindinį apdovanojimą „Metų socialiai atsakinga įmonė 2020“ pelnė UAB „Coca-Cola HBC Lietuva“. Bendrovė įvertinta už socialiai atsakingą veiklą ir vertybių puoselėjimą visose socialinės atsakomybės srityse. Kitos įmonės pelnė apdovanojimus nominacijose „Metų darbovietė“, „Aplinkai draugiškiausia įmonė“, „Metų bendruomeniškiausia įmonė“ ir „Socialinę integraciją didinanti įmonė 2020“. Iš viso įteikta 16 apdovanojimų mažoms, vidutinėms ir didelėms įmonėms.

Lietuvos įmonės vykdo vis daugiau socialinės atsakomybės veiklų, stiprindamos savo organizacijas, atsigręždamos į darbuotojus ir jų šeimas, kurdamos glaudesnius ryšius su bendruomenėmis, tausodamos aplinką. Jos turi aiškias vizijas ir daug įvairių iniciatyvų, kurios tampa pavyzdžiu kitoms įmonėms, ypač toms, kurios dar tik žengia pirmuosius žingsnius link socialinės atsakomybės“, – teigė socialinės apsaugos ir darbo ministrė Monika Navickienė. Ji pažymėjo, kad visos socialinės atsakomybės veiklos kuria teigiamus pokyčius ir yra vertinamos šalies žmonių, todėl tikimasi, kad ateityje socialinė atsakomybė taps neatsiejama šalies įmonių kultūros dalimi.

Pasak Nacionalinių atsakingo verslo apdovanojimų komisijos pirmininkės Aušros Putk, Nacionalinių atsakingo verslo apdovanojimų konkursas kasmet sulaukia vis didesnio įmonių susidomėjimo.

„Įmonių socialinė atsakomybė neliko antrame plane net ir tada, kai įprastą gyvenimą mūsų šalyje sukaustė pandemija. Tą įrodo augančios konkurso dalyvių gretos. Šį kartą NAVA konkursui pateikta keliomis dešimtimis daugiau paraiškų nei ankstesniais metais. Nors verslas susidūrė su dideliais iššūkiais, yra įmonių, kurios net ir tokioje sudėtingoje situacijoje elgiasi socialiai atsakingai ir rūpinasi darbuotojais, bendruomenėmis ir aplinka“, – sakė A. Putk.

Ji pridūrė, kad šiemet komisija nusprendė nominacijas „Metų darbovietė 2020“ ir „Aplinkai draugiškiausia įmonė 2020“ didelių įmonių kategorijoje skirti ne vienai įmonei, kaip būdavo daroma anksčiau, o kelioms įmonėms, kurių nuveikti prasmingi darbai nusipelnė tokio įvertinimo.

„Nacionalinių atsakingo verslo apdovanojimų 2020“ konkursui 58 Lietuvos įmonės pateikė 89 paraiškas, iš kurių komisija rinko kiekvienos nominacijos laimėtojus mažų, vidutinių ir didelių įmonių kategorijose.

Naujienų portalo „Delfi“ skaitytojai balsuodami rinko „Metų bendruomeniškiausias įmones“, todėl iš viso šioje kategorijoje buvo apdovanotos net 6 įmonės: trys – sulaukusios didžiausio komisijos įvertinimo, ir trys – sulaukusios daugiausia visuomenės balsų.

Nacionaliniai atsakingo verslo apdovanojimai – nuo 2008 metų vykdoma valstybės institucijų iniciatyva Lietuvoje, kuria siekiama didinti žinomumą apie įmonių socialinės atsakomybės naudą verslui, valstybei ir kiekvienam žmogui bei skatinti šalies įmones diegti veikloje socialinės atsakomybės principus.

Pagrindinis apdovanojimas „Metų socialiai atsakinga įmonė 2020“

  • UAB „Coca-Cola HBC Lietuva“ – už socialiai atsakingą veiklą visose socialinės atsakomybės srityse.

„Metų darbovietė 2020“

  • Mažų įmonių kategorijoje – UAB „Fortum Klaipėda“ už darbo kultūros puoselėjimą.
  • Vidutinių įmonių kategorijoje – UAB „Coca-Cola HBC Lietuva“ už darbuotojų gerovės kūrimą.
  • Didelių įmonių kategorijoje – AB „Telia Lietuva“ už paramą darbuotojams, derinantiems darbo ir šeimos įsipareigojimus, ir UAB „Philip Morris Lietuva“ už skaidrią atlygio politiką, darbuotojų sveikatos ir saugos užtikrinimą.

„Aplinkai draugiškiausia įmonė 2020“

  • Mažų įmonių kategorijoje – UAB „Kvapų namai“ už aplinkos tausojimą ir visuomenės švietimą.
  • Vidutinių įmonių kategorijoje – UAB „Toksika“ už įmonės veiklą, mažinančią aplinkos taršą.
  • Didelių įmonių kategorijoje – AB „Auga group“ už lyderystę plėtojant tvarų žemės ūkį ir UAB „Lidl Lietuva“ už tvarią gamybą, atsakingą vartojimą ir aplinkos taršos mažinimą.

„Socialinę integraciją didinanti įmonė 2020“

  • UAB „RIMI Lietuva“ už dėmesį darbuotojams su negalia ir tolerancijos puoselėjimą.

„Metų bendruomeniškiausia įmonė 2020“

  • Mažų įmonių kategorijoje – UAB „Starna“ už paramą bendruomenei ir aplinkai draugiškus sprendimus.
  • Vidutinių įmonių kategorijoje – UAB „Toksika“ už visuomenės švietimą ir ekologinio sąmoningumo didinimą.
  • Didelių įmonių kategorijoje – įmonių grupė „Penki kontinentai“ už paramą žmonėms su negalia.

„Metų bendruomeniškiausia įmonė 2020“ – „Delfi“ skaitytojų balsas

  • Mažų įmonių kategorijoje – UAB „Starna“ už pilietines iniciatyvas bendruomenėje ir aplinkai draugiškus sprendimus.
  • Vidutinių įmonių kategorijoje – UAB „Toksika“ už visuomenės švietimą ir ekologinio sąmoningumo didinimą.
  • Didelių įmonių kategorijoje – SBA grupė už paramą, kuriant Lietuvos žmonių gerovę.

Nacionaliniai atsakingo verslo apdovanojimai – nuo 2008 metų vykdoma valstybės institucijų iniciatyva Lietuvoje, kuria siekiama didinti žinomumą apie įmonių socialinės atsakomybės naudą verslui, valstybei ir kiekvienam žmogui bei skatinti šalies įmones diegti veikloje socialinės atsakomybės principus.

Nuo 2013 metų šiuos apdovanojimus organizuoja Socialinės apsaugos ir darbo ministerija, Ekonomikos ir inovacijų ministerija bei Aplinkos ministerija kartu su socialiniais partneriais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)