• Trečiąjį metų ketvirtį, sumokėjusi mokesčius ir su sandoriu susijusias išlaidas, bendrovė „Philips“ tikisi gauti maždaug 3 milijardus eurų piniginių įplaukų.
  • Už teisę penkiolika metų naudoti „Philips“ prekės ženklą mokant metines įmokas bus sumokėta dar maždaug 0,7 mlrd. eurų, tad bendra sandorio vertė sieks apie 4,4 mlrd. eurų.
  • Sandorį tikimasi užbaigti trečiąjį 2021 metų ketvirtį, laikantis įprastų sandorio įgyvendinimo nuostatų. Buitinių prietaisų gamybos verslas „Philips“ 2021 m. pirmojo ketvirčio finansinėse ataskaitose figūruos kaip nutraukiantis veiklą verslas.

Pasaulinė sveikatos technologijų lyderė „Royal Philips“ paskelbė pasirašiusi sutartį dėl savo buitinės technikos verslo „Domestic Aplliances“ pardavimo pasaulinei investicijų įmonei „Hillhouse Capital“, kurios svarbiausias akcentas – padėti įmonėms pasiekti ilgalaikio tvaraus augimo pasitelkiant skaitmenines inovacijas ir galimybes.

„Domestic Alliances“ kavos aparatų, virtuvės, drabužių priežiūros bei namų apyvokos prietaisų pardavimai 2020 metais sudarė 2,2 mlrd. eurų.

„Philips ir „Domestic Appliances“ taip pat sudarys išimtinės prekės ženklo licencijos sutartį, leidžiančią naudoti „Philips“ prekės ženklą ir kai kuriuos kitus „Philips“ buitinės technikos prekės ženklus „Domestic Appliances“ produktų gamybai, pardavimams ir rinkodarai pasauliniu mastu penkiolikos metų laikotarpiu. Metinės įmokos už šį laikotarpį sudaro maždaug 0,7 mlrd. eurų grynosios dabartinės vertės, tad bendra sandorio vertė sieks 4,4 mlrd. eurų.

„Džiaugiuosi, kad „Hillhouse Capital“ bendrovėje radome naujus namus „Domestic Aplliances“ verslui, kuris galės toliau plėstis pasitelkdamas savo pirmaujančiomis pozicijomis rinkoje, stipriu prekės ženklu ir visa serija naujų inovacijų, – sakė „Royal Philips“ generalinis direktorius Fransas van Houtenas. – Šis sandoris užbaigia mūsų pagrindinius verslų aktyvų išpardavimus. Ateityje telksime dėmesį į pastangas išplėsti savo lyderystę sveikatos technologijų srityje ir tęsti persitvarkymą į spendimų bendrovę, padedant klientams-sveikatos priežiūros srities specialistams pasiekti vadinamojo Keturgubo tikslo („Quadruple Aim“), o vartotojams – rūpintis savo asmenine sveikata.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)