Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas (LVAT) trečiadienį galutinai atmetė bendrovės skundą. Vilniaus apygardos administracinis teismas (VAAT) 2018 metų spalį taip pat atmetė įmonės skundą ir paliko galioti departamento nutarimą.

„Ginčijamame nutarime pagrįstai konstatuota, jog nurodytais veiksmais buvo paskleista (...) ir paslėpta tabako gaminių reklama“, – skelbiama LVAT nutartyje.

Bendrovės manymu, pirmosios instancijos teismas viršijo kompetenciją, išplėtė departamento kaltinimų ribas ir konstatavo platesnės apimties pažeidimą, nei buvo nustatyta departamento nutarime.

Dar 2018 metų spalį „Philip Morris Baltic“ nurodė, kad bendrovė nesutinka su teismo sprendimu, nes įstatymai aiškiai įpareigoja gamintoją vartotojams teikti būtiną ir esminę informaciją apie prekes.

Elektroninis prietaisas IQOS naudojamas kaitinti tabaką iki pakankamai aukštos temperatūros, kad būtų sukuriamas garas, o ne dūmas. Pasak bendrovės, prietaisas yra naujas ir vartotojams menkai žinomas, todėl draudimas skleisti informaciją yra tolygus draudimui parduoti teisėtai rinkoje esantį produktą.

Dešimt JAV senatorių 2018 metų vasarį paragino Maisto ir vaistų administraciją (FDA) atmesti „Philip Morris“ prašymą leisti reklamuoti IQOS prietaisą kaip darantį mažesnę žalą nei cigaretės.

„Philip Morris Baltic“ ketvirtadienį BNS nurodė, kad po dvejų metų, 2020 metų liepą FDA, atsižvelgdama į atliktą mokslinių tyrimų analizę, pripažino, jog kaitinamojo tabako sistema IQOS yra modifikuotos rizikos tabako produktas, teigdama, kad IQOS skiriasi nuo cigarečių ir, lyginant su tradicinėmis cigaretėmis, naudojant šį produktą išskiriama mažiau kenksmingų cheminių medžiagų.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)