Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas (LVAT) trečiadienį nustatė, jog vairavimo mokyklos ir asociacija derino įkainius už mokymo paslaugas Vilniuje, Kaune bei Jurbarke, tačiau atsižvelgęs į sunkią dviejų įmonių finansinę padėtį baudas sumažino: Jono Jasučio įmonei skirta 11,5 tūkst. eurų bauda sumažinta 50 proc., o Jurbarko saugaus eismo centrui skirta 8,7 tūkst. eurų bauda sumažinta 10 procentų.

LVAT taip pat nusprendė, kad bendrovė „Tikslo linija“ skirtą 2,4 tūkst. eurų baudą galės sumokėti lygiomis dalimis per šešis mėnesius, o „LDV Unio“ – 129,3 tūkst. eurų baudą per 12 mėnesių nuo teismo sprendimo įsiteisėjimo dienos.

Kitų pareiškėjų apeliaciniai skundai atmesti, pripažinus, kad Konkurencijos taryba pagrįstai skyrė baudas, kurių nėra pagrindo naikinti arba mažinti.

„Teismui nekyla abejonių, kad apeliantai, nepaisant jų pasyvaus ar aktyvaus dalyvavimo per savo vadovus ar kitus įgaliotus asmenimis, taip pat dalyvavimo susirinkime (kuriame buvo derinami įkainiai už paslaugas – BNS), konkurenciją ribojančiuose susitarimuose dalyvavo. (...) Bendro pobūdžio neigimas dėl Konkurencijos įstatymo pažeidimo ir nedalyvavimo jame, negali tarnauti kitokio pobūdžio išvadoms nei buvo padarytos Konkurencijos tarybos bei pirmosios instancijos teismo“, – rašoma LVAT nutartyje.

Konkurencijos taryba 2018 metų gruodį skelbė, kad 26 vairavimo mokyklos ir LVMA derino įkainius už vairavimo kursus Vilniuje, Kaune bei Jurbarke. Pavyzdžiui, iki 2016 metų balandžio B kategorijos kursų kaina sostinėje svyravo nuo 270 iki 419 eurų, o C, CE ir D kategorijų – nuo 480 iki 732 eurų. Vilniaus vairavimo mokyklų įkainiai nuo 2016-ųjų liepos gerokai pakilo ir tapo beveik vienodi: B kategorijos kursų kaina siekė apie 500 eurų, C, CE ir D – nuo 700 iki 1100 eurų.

Kursai sostinėje ėmė pigti 2018 metų vasarą, Konkurencijos tarybai įtariamiems pažeidėjams išsiuntus tyrimo išvadas.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją