Pasak Manto Katino, šešeri metai, kai jis vadovavo „Investuok Lietuvoje“, yra ilgas laikas karjeroje.

„Turbūt pagrindinė priežastis yra, kad šešeri metai – pakankamas etapas karjeroje. Dabar „Investuok Lietuvoje“ pereina į tam tikrą naują etapą, kuriam reikia bent penkių metų augimo ir, man atrodo, dabar yra pats laikas tą naują etapą patikėti žmogui, kuris pasiryžęs nukeliauti 4-5 metų kelionę“, – BNS ketvirtadienį sakė M. Katinas.

Jis sakė keičiantis veiklos kryptį ir ketinantis vadovauti didelės technologijų bendrovės padaliniui Lietuvoje, tačiau konkrečios įmonės neįvardijo.

M. Katino teigimu, jo pasitraukimas nėra susijęs su pasikeitusia politine valdžia, jis tvirtino nejaučiantis jokio nusivylimo viešuoju sektoriumi.

„Neturiu jokio nusivylimo, laikau šį šešerių metų etapą kaip vieną įspūdingiausių mano asmeninėje karjeroje. Noriu padrąsinti ir palinkėti kitiems žmonėms, kurie dvejoja, kad tai tikrai yra labai gera vieta kurti ir įprasminti save. Ne viskas man čia patinka, bet ta kelionė tikrai buvo vertinga“, – sakė iki balandžio 4-osios agentūrai dar vadovausiantis M. Katinas.

Jis sako, kad būsimam „Investuok Lietuvoje“ vadovui bus iššūkis išsaugoti komandą, o investicijų pritraukimo srityje teks spręsti vietos talentų trūkumo problemą.

„Yra bent du dalykai, kuriems reikia labai stipraus proveržio. Vienas, ką visi laiko kaip status quo, tai naujam vadovui būtina užtikrinti, kad ši komanda, kuri yra „Investuok Lietuvoje“, išliktų, nes yra didelė rizika, kad keičiantis vadovams, daugybė pasiektų žinių iškeliaus į tą patį privatų sektorių“, – sakė M. Katinas.

„Investicijų pritraukime valstybė prieina etapą, kai mūsų talentų skaičius tampa nepakankamas. Aš gal keturis metus nenustoju kartoti, kad tiek švietimo reformos, tiek talentų pritraukimo iš užsienio temos tampa vis aktualesnės, norint išlaikyti augimą“, – dėstė jis.

M. Katinas „Investuok Lietuvoje“ vadovaus iki balandžio 4 dienos, o vėliau Ekonomikos ministerija, kuriai agentūra yra pavaldi, skelbs konkursą.

Jis „Investuok Lietuvoje“ vadovavo nuo 2015-ųjų sausio, pakeitęs vos kelis mėnesius vadovavusį Arvydą Arnašių. M. Katinas yra ilgiausiai 2010-aisiais suformuotai agentūrai vadovavęs žmogus.

Per M. Katino vadovavimo laiką šalis pritraukė rekordinį skaičių tiesioginių užsienio investicijų – 225. Pastaraisiais metais Lietuvoje įsikūrė Vokietijos gamintojai „Continental“ ir „Hella“, pasaulinių įmonių paslaugų centrai – „AmerisourceBergen“, „McKesson“, „EPAM Systems“ ir kiti.

Žurnalisto išsilavinimą turintis M. Katinas anksčiau dirbo tuometinėje „Teo LT“, bendrovėje „Pro Group“ bei savaitraštyje „Veidas“.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)