„Yra ir didžiulis iššūkis, ir didžiulė garbė, kad centrinio banko vairas patikimas būtent tokiu sunkiu metu. Manau, kad centrinis bankas, jo DNR, yra finansinis stabilumas ir saugumas, o jiems nepasiruoši per dieną, tai yra įdirbis, kuriam reikia daugelio metų.

Iš LB perspektyvos, bankų pertvarkymo funkcijos, pertvarkymo planų rengimas, kruopšti ir akyla kasdienių rinkos dalyvių priežiūra, ekonomikos prognozavimas, atitinkamų sprendimų siūlymas tiek euro sistemos kontekste, tiek ir ekspertiniu lygiu kalbantis su kitomis šalimis Lietuvai yra svarbūs dalykai, kurie leistų išspręsti pandeminio šoko sukeltas problemas“, – kalbėjo jis.

G. Šimkaus teigimu, tapęs LB valdybos pirmininku didžiausią dėmesį teiktų išsikeltiems keturiems prioritetams.

„Savo viziją galiu apibūdinti labai paprastai – pažangus ir modernus centrinis bankas, kuris girdi visuomenės poreikius ir tarnauja jos labui. O prioritetai yra keturi, tikiuosi, jiems pritars ir Seimo nariai: koncentracijos finansų rinkoje mažinimas ir finansinių paslaugų prieinamumo didinimas, finansinis stabilumas ir saugumas“, – akcentavo jis.

Vertindamas Vyriausybės iniciatyvą peržiūrėti mokesčių bei mokestinių lengvatų sistemą, G. Šimkus teigė, jog tai iliustruoja pokyčių reikiamybę.

„Manau, kad Vyriausybės inicijuojamos mokesčių sistemos peržiūros signalizuoja, kad tiek lengvatų srityje, tiek mokesčių sistemos srityje yra taisytinų dalykų“, – sakė jis.

Tuo tarpu kalbėdamas apie augančią valstybės skolą, G. Šimkus tikino, kad svarbiausia, jog skolos augimas kurtų ir prielaidas jos grąžinimui.

„Mano galva, yra labai svarbu, dėl ko ta skola atsiranda, ar skolos atsiradimas kuria prielaidas šiai skolai mažinti ateityje? Ar yra investuojama ir sukuriamos naujos galimybės, ar tai yra pravalgomos lėšos? Gyvename pandeminiu laikotarpiu ir puikiai suprantame, kodėl atsirado ši skola.

Verslo gelbėjimas yra Lietuvos ekonomikos gelbėjimas. Svarbu, kad šis valstybės skolos augimas būtų valdomas, stebimas, atitinkamai rengiamos priemonės bei naudojamos ES lėšos, kurios sukurs prielaidas valstybės skolos mažėjimo tendencijai ateityje“, – sakė jis.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)