„Bus artimiausiu laiku svarstomas šis klausimas. Vakar trumpai aptarėme jį, ir bendra nuomonė apie šį kandidatą yra pozityvi“, – „Žinių radijui“ trečiadienį sakė V. Čmilytė-Nielsen.

Prezidentūra trečiadienį pranešė, kad šalies vadovas Gitanas Nausėda Seimui teikia Gedimino Šimkaus kandidatūrą į Lietuvos banko valdybos pirmininkus. Kandidatą į Lietuvos banko valdybos pirmininkus prezidentas siūlo, nes baigiasi dabartinio LB vadovo Vito Vasiliausko antroji kadencija.

Prezidentūra pažymi, kad kandidatas į Lietuvos banko valdybos pirmininkus 2002 metais baigė ekonomikos magistro studijas Vilniaus universitete. Nuo 2002 iki 2010 metų G. Šimkus dirbo Lietuvos banke – iš pradžių Kredito įstaigų priežiūros departamento Bankų finansinės veiklos vertinimo skyriuje, vėliau Ekonomikos departamento Finansinio stabilumo skyriuje.

2010–2012 metais G. Šimkus buvo Europos Centrinio Banko (ECB) Finansinio stabilumo direktorato finansinio stabilumo ekspertas, 2012 metais grįžo į Lietuvos banką, nuo 2014 metų dirbo Ekonomikos ir finansinio stabilumo tarnybos direktoriumi, atstovavo Lietuvos bankui Europos sisteminės rizikos valdybos Patariamajame komitete bei ECB Finansinio stabilumo komitete.

2020 metų rugpjūčio 25 dieną G. Nausėda paskyrė G. Šimkų Lietuvos banko valdybos nariu. Eidamas šias pareigas jis kuravo Bankininkystės tarnybos ir Finansinio stabilumo departamento veiklą, taip pat buvo ECB Bendrosios tarybos pakaitiniu nariu, Europos sisteminės rizikos valdybos Bendrosios valdybos, Bendros pertvarkymo valdybos ir EBA Pertvarkymo komiteto nariu.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)