Valstybės tarnybos įstatymo pataisa šalia dabar esančios specialiojo atašė pareigybės įsteigtų naują – prekybos atstovo.

Pataisą pristačiusi ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė teigė, kad prekybos atstovybės galėtų būti steigiamos Lietuvos diplomatinių atstovybių neturinčiuose regionuose, pvz., Taivane.

„Tikslas yra ne siųsti prekybos atstovą ten, kur jau yra diplomatinė atstovybė arba komercijos atašė, bet yra tokių regionų, pvz., kaip Taivanas, kur galėtų keliauti būtent karjeros valstybės tarnautojas – prekybos atstovas“, – sakė A. Armonaitė.

Ministrė sakė, kad taip pat planuojama plėsti ir dabartinį komercijos atašė tinklą, deleguojant atstovus į Japoniją, Pietų Korėją.

„Mūsų trijų milijonų rinkai yra gyvybiškai svarbu plėstis, mes dabar kalbame daug apie Aziją, bet pažiūrėkime ir į JAV, Lietuva turi vieną komercijos atašė Los Angele. Turime kitas diplomatijos atstovybes, bet kalbant apie komercijos atašė tinklą – turime vieną atstovą, tai yra nedovanotina“, – kalbėjo A. Armonaitė.

Lietuvos Vyriausybė kovo pradžioje paskelbė, kad šiemet ketina atidaryti verslo atstovybę Taivane, siekdama plėsti ekonominę diplomatiją Azijos regione.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (23)