Ekonomikos ir inovacijų ministerija dalyvauja Finansų ministerijos darbo grupėje dėl mokesčių ir analogišką pasiūlymą laikinai mažinti PVM paveiktiems šiems sektoriams esame pateikę. Galėtume kalbėti ne tik apie viešbučių verslą ar maitinimo įstaigas, bet ir apie renginių industriją, sporto klubus ir panašiai“, – „15min“ teigė ji.

Anot ministrės, maitinimo sektorius buvo vienas iš labiausiai paveiktų COVID-19 pandemijos, todėl jiems būtina skirti specialų valstybės dėmesį.

„Biudžeto ir finansų komiteto pirmininkas (Mykolas Majauskas – ELTA) taip pat pateikė štai tokią idėją. Natūralu, kad šie sektoriai nukentėjo labiausia: jie negali veikti nuo lapkričio mėnesio, o kai kurie apribojimai buvo nuo spalio. Tad specialus valstybės dėmesys turi būti šiems sektoriams, tai, manau, yra sąžininga“, – akcentavo ji.

Tuo tarpu vertindama siūlymus sugrąžinti nuomos mokesčio kompensaciją, A. Armonaitė pažymėjo, kad prie to grįžti neketinama, nes šios priemonės taikymo metu dalis skirtų paramos lėšų nebuvo panaudotos tikslingai.

„Visų pirma nuomos mokesčio kompensaciją gavo 3,5 tūkst. ūkio subjektų, kai šiuo metu subsidijas, administruojamas antro karantino metu, jau gavo 13 tūkst. įmonių. Dalis to nuomos kompensacijos nukeliavo ne visai tikslingai ir mes tikimės, kad mūsų priemonės labiau padeda verslams“, – tikino ji.

A. Armonaitė taip pat pabrėžė, kad bus ieškoma alternatyvų įmonėms, kurios dėl verslo vystymo specifikos negali pretenduoti į adekvačią paramą, teikiamą minėtomis subsidijomis.

„Aišku, jos (subsidijos – ELTA) yra susietos su darbo ir gyventojų pajamų mokesčiais (GPM), kurie yra sumokėti, ir dėl to galbūt kai kuriems verslams (jos tinka mažiau – ELTA), jei jie veikia pagal kiek kitokį modelį. Ieškome būdų, kaip tiems verslams padėti“, – sakė ji.