Sveikatos apsaugos ministro, valstybės lygio ekstremaliosios situacijos valstybės operacijų vadovo Arūno Dulkio pirmadienį žurnalistai teiravosi, kada dirbti galės pradėti visi prekybininkai prekybos centruose.

Kaip pastebėta, šiuo metu ten dirbantiems prekybininkams dėl finansų gali būti itin sunku išgyventi, jie pasiryžę imtis daug griežtesnių ribojimo priemonių, kad tik būtų leista atsidaryti. Tikina, kad galėtų atsidaryti jau ir kitą savaitę. Ministro paklausta, ar gali Vyriausybė pasakyti, kada atsidarys prekybos centrai.

„Ne negalėtume. Šiandien mano žinutė ta, kad artimiausios dvi-trys savaitės parodys, kas bus su sergamumu. Tiesiog norėtųsi, kad turėtume tą istorinę atmintį. Prisiminkime kur Lietuva buvo gruodžio viduryje, buvome pirmi pasaulyje ir pirmi Europoje pagal sergamumo rodiklius. Mūsų ligoninės buvo pasiekusios 95 ir daugiau procentų užimtumo. Šiuo metu tokia panaši situacija jau yra Paryžiuje.

Tikrai nemanau, kad mes visi norėtume sugrįžti į tą metą ir turime suprasti, kad visus tuos dalykus turime suvaldyti“, – teigė A. Dulkys.

Delfi primena, kad šiuo metu dirbti gali tie prekybininkai, kurie turi atskirą įėjimą iš lauko. Taip pat prekybos centruose gali dirbti maisto prekių parduotuvės, optikos salonai, vaistinės ir veterinarijos parduotuvės. Plačiau apie prekybos centrų siūlymus galima skaityti čia.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (90)