Atranką atliks bendrovė „AIMS International“, paraiškų laukiama iki balandžio 7 dienos, pranešė „Lietuvos geležinkeliai“.

Kandidatai privalo turėti kompetenciją bent vienoje iš penkių sričių: strateginio valdymo, verslo plėtros ir tarptautinės politikos, finansų valdymo, rizikų valdymo ir audito, logistikos verslo plėtros ir valdymo, geležinkelių transporto valdymo ir reguliavimo, skaitmenizavimo, organizacijų bei transformacijos valdymo.

Šiuo metu „Lietuvos geležinkelių“ valdyboje dirba penki nepriklausomi nariai: jos pirmininkas Romas Švedas, nariai Monika Rimkūnaitė-Bložė, Rolandas Zukas, Alditas Saulius ir Matsas Hansonas.

Be to, valdyboje turėtų dirbti du valstybės atstovai, tačiau jie kol kas nepaskirti. Pasak susisiekimo ministro atstovės Gabrielės Vasiliauskaitės, dėl jų bus apsispręsta po nepriklausomų narių atrankos, o vienas jų nebūtinai bus iš ministerijos.

Dabartinės valdybos kadencija baigėsi gruodžio 14 dieną, tačiau ji buvo pratęsta, kai tuometinis susisiekimo ministras Marius Skuodis pernai gruodį atšaukė buvusio ministro Jaroslavo Narkevičiaus paskirtą valdybą.

M. Skuodis savo sprendimą aiškino tuo, jog vos vienam iš septynių valdybos narių buvo keliamas reikalavimas turėti patirties geležinkelių versle, taip pat sakė turintis rimtų abejonių dėl atrankos skaidrumo.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)