„Paramos verslui teikimas šiandien, be abejo, yra vienas pagrindinių uždavinių: siekiame efektyviai padėti smulkiajam ir vidutiniam verslui, tikslingai skirstyti paramą. Tačiau turime galvoti ir apie ateitį ir sukurti verslui palankią aplinką, kad po karantino įmonės greičiau atsitiestų ir žmonės turėtų daugiau galimybių užsidirbti. Todėl privalome imtis realių pokyčių“, – sako ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė.

Kaip teigiama pranešime spaudai, Seimo pavasario sesijai ministerija teikia teisinių iniciatyvų, kuriomis ketinama paspartinti technologijų, inovacijų ir startuolių ekosistemos plėtrą šalyje. Vienas pirmųjų žingsnių turėtų būti stiprios Inovacijų agentūros, kuri įgyvendins ir administruos visas pagrindines inovacinės veiklos skatinimo priemones, įkūrimas.

Ministerija taip pat subūrė žinomus verslo ir mokslo atstovus į Inovacijų ir skaitmeninės politikos patarėjų tarybą INNODIG, kuri padės atliepti šiuolaikinės rinkos tendencijas ir priimti geresnius sprendimus, kuriant bei vykdant valstybės inovacijų ir skaitmeninę politiką.

Neseniai įsteigtas Inovacijų skatinimo fondas, tikimasi, sudarys galimybę verslui kur kas paprasčiau gauti lėšų įvairioms inovatyvioms idėjoms įgyvendinti, be to, jis bus ypač naudingas startuoliams, kuriems reikalingas finansavimas verslo pradžiai ir produktų vystymui.

Per šimtą veiklos dienų ministerija ėmėsi įgyvendinti kelias reformas. Atvirų duomenų reformos tikslas – nuo iki šiol dominuojančių uždarų duomenų pereiti prie atvirų. Geresnio reguliavimo reforma siekiama mažinti administracinę, reguliavimo ir biurokratinę naštą verslui bei didinti jo konkurencingumą.

Tarp prioritetų – veiksmingas atstovavimas valstybės ekonominiams interesams pasaulyje. Jau šiais metais ketinama plėsti esamą 12 komercijos atašė tinklą. Viena naujų krypčių – galimybių verslui sukūrimas Azijos regione ir JAV. Nauji atstovai ir atstovavimo Lietuvos ekonominiams interesams stiprinimas padėtų Lietuvos įmonėms labiau išnaudoti aukštos pridėtinės vertės prekių ir paslaugų eksporto galimybes bei stiprintų pastangas diversifikuoti eksporto rinkas. Plečiamas ekonominio atstovavimo tinklas padės Lietuvai būti geriau matomai pasaulyje ir patrauklesnei investuotojams bei kartu su verslu siekti bendro rezultato – stiprios šalies ekonomikos.

Ekonomikos ir inovacijų ministerija siekia, kad aukštesniųjų technologijų kuriama pramonė ir paslaugos, moksliniai tyrimai, inovacijos, didėjančios užsienio investicijos ir verslui palanki aplinka augintų šalies ekonomiką, leidžiančią pasiūlyti daugiau darbo vietų ir konkurencingą atlygį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)