Taip Aušrinė Armonaitė reagavo į anksčiau šią savaitę restoranų ir viešbučių atstovų surengtą protestą, kuriame jie teigė, jog valstybė uždarytus sektorius remia per mažai.

„Man sunku komentuoti keistai, nekorektiškai suformuotą informaciją, kad per metus negavo jokios valstybės pagalbos. Aš suprantu ir pati matau, kad, pavyzdžiui, subsidijų tempai turėtų būti greitesni“, – Žinių radijui sakė A. Armonaitė.

„Bet jeigu mes pažiūrėtume, pavyzdžiui, į subsidijas, kurias išdalinome antro karantino metu, tai būtent maitinimo ir apgyvendinimo sektoriaus įmonės yra antros po prekybos, kurios pasinaudojo šita parama“, – teigė ministrė.

Viešbučiai taip pat kėlė klausimą dėl 100 tūkst. eurų subsidijų lubų. Ministrė pripažįsta, kad dabartinės lubos kai kuriems verslams gali būti nepakankamos.

„Daliai verslų tai yra milžiniški pinigai, daliai verslų, kurie valdo, tarkime didelius viešbučius, kur yra daug pastoviųjų kaštų, tai, suprantu, kad kai ne vieną viešbutį valdai, (parama – BNS) gali būti nepakankama“, – sakė A. Armonaitė.

Ministrė pabrėžė, kad šiuo metu verslai pretenduoja į 50 mln. eurų iš 150 mln. vertės subsidijų paketo, todėl ji neatmetė galimybės, kad dalis šio paketo lėšų gali būti nukreipta į paramos lubų padidinimą.

Vyriausybė šiuo metu ruošia ir antrąjį pagalbos labiausiai nukentėjusiam verslui paketą, kuriame subsidijoms numatyta 70 mln. eurų.

Dabar numatoma, kad į antrojo paramos paketo paramą galės pretenduoti bendrovės, kurių vidutinė vieno mėnesio apyvarta sumažėjo bent 60 proc. (nuo 2020 metų lapkričio 1 dienos iki šių metų sausio 31 dienos, palyginti su atitinkamu laikotarpiu 2019-2020 metais). Jeigu veikla buvo uždrausta po lapkričio 30 dienos, pajamų kritimas skaičiuojamas nuo gruodžio.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)