„Kol kas ypatingų prioritetų išskirti negaliu, yra kai kurie klausimai, kurie yra išlikę atviri nuo ankstesnių diskusijų. Tai ir kultūrinės veiklos kaip spektakliai ar pasirodymai, ar kino teatrai, ar panašios veiklos. Taip pat ir prekyba, kuri vyksta prekybos centruose, ne atskirose parduotuvėse, turinčiose atskirą įėjimą, o didesniuose parduotuvių konglameratuose.

Tai tie klausimai yra likę nuo ankstesnių diskusijų. Karantino specialistai ekspertų grupėje svarsto siūlymus, kuriuos gauna ir iš rinkos dalyvių, kultūros institucijų ir, manau, kad sugebės tikrai paruošti algoritmus, kuriais ta veikla galėtų saugiai būti atnaujinta. Kada tai galėtų būti padaryta, priklausys smarkiai nuo to, kaip toliau klostysis epidemiologinė situacija“, – kalbėjo premjerė.

Trečiadienį priimant tolimesnius sprendimus dėl laisvinamo karantino nuspręsta pradinukų ugdymą nuo kito pirmadienio atnaujinti 45-iose savivaldybėse. Plačiau galima skaityti čia.

Nuo šio pirmadienio buvo leista pradėti veikti visoms parduotuvėms, turinčioms atskirą įėjimą iš lauko, tačiau vis dar negali veikti parduotuvės esančios prekybos centruose.

Delfi primena, kad karantinas visoje Lietuvoje galioja iki kovo 31 dienos. Ministrė pirmininkė Ingrida Šimonytė jau užsiminė, kad karantino nutarimo projektą reikės vėl pratęsti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (125)